субота, 07 травня 2016 20:32

Львовом пройшов парад з нагоди 760-річчя міста
17

Фото: Ярослав Тимчишин

7 травня середмістям Львова пройшла святкова хода. Парад приурочили до 760-річчя міста.

Хода розпочалася з площі Адама Міцкевича , пройшла проспектом Свободи і завершилась на площі Ринок. Очолили міський парад персонажі княжої доби - Король Лев та Королева Констанція у супроводі своїх вірних лицарів. Попереду несли точну копію корони короля Данила Галицького. Далі крокували творчі колективи дітей та юнацтва Галичини, оркестри Академії сухопутних військ та "Сурми Галичини", дитяча студія "Горицвіт", театралізовані літературні герої, представники організацій силових, олімпійських та екстремальних видів спорту, львівські батяри, велосипедисти та пластуни. Загалом у святковій ході взяло участь близько двох тисяч осіб.

На площі Ринок ходу зустріли мер міста Андрій Садовий з дружиною Катериною. Імпровізовані Король Лев та Королева Констанція передали їм ключ від міста.

"Дуже приємно бачити,що так багато людей зібралося для того, щоб вшанувати День народження нашого славного міста Львова. Львів, насправді, є таким, якими є львів'яни. По-різному говорять про львів'ян, що вони є трошки солодкі, кисленькі, але вони є справжні. І ось ця справжність вона є у всьому.Тому я сьогодні бажаю всім нам доброго Дня народження, я бажаю всім нам великої любові, щоби кожен, хто сьогодні живе у Львові чи приїжджає до нашого міста, знайшов своє покликання в житті і жив за своїм покликанням, щоб був щасливим. Щоб ви були багаті, щасливі і здорові", - звернувся до присутніх Андрій Садовий.

Нагадаємо, 6 травня на площі Ринок відбувся молодіжний флешмоб "Львів я люблю тебе". Цьогорічні святкування у Львові проходять під назвою "760 років унікальних історій. Розкажи свою" та триватимуть до 9 травня.

Зараз ви читаєте новину «Львовом пройшов парад з нагоди 760-річчя міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути