Ексклюзиви
субота, 28 травня 2016 22:36

Львів'яни намагалися встановити рекорд Гіннеса
15

Фото: Ярослав Тимчишин

28 травня у Львові провели наймасштабніший у світі урок англійської мови. Його провів посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Організатори сподіваються, що учасникам вдалося встановити рекорд Гіннеса.
Перед початком уроку – скайп-зв'язок із іншими містами, де одночасно зі Львовом триватиме урок. Львів'ян привітали мешканці Маріуполя. На зв'язок вийшли також кияни разом з мером Віталієм Кличком.
Такий урок організували у 100 містах України. Організатори припускають, що участь в уроці візьмуть 9 тис людей.
"Останній такий рекорд зафіксували в Німеччині. Там зібралося 6 тис учасників. Ми очікуємо більше. Приємно, що з нами проводитимуть урок англійською як великі, так і малі міста України – Київ, Одеса, Слов'янськ. Дуже символічно, що захід такого масштабу відбувається саме тепер. 2016 – це рік англійської мови", – повідомила Тетяна Стрельченко, менеджер Американського дому.
О 13:20 на відгородженій площі перед львівською оперою розпочинається урок англійської мови. Звучить американський джаз. 3 вчителі виходять на сцену, 401 учень біля сцени уважно їх слухає. Серед натовпу - малеча, молодь і літні люди.
Присутніх ділять на групи. Роздають спеціальні номери. Кожен визначає, до якої групи потрапляє учень. Формується 9 груп. Вчителі ставлять учасникам запитання із конструкцією "Я б краще". 2 хв учасники вголос роздумують над дилемою: я б краще мав коротке життя у достатку чи довге у бідності? Я б краще був ручною мавпочкою, змією чи тигром? Відповідають на 8 запитань.
Американка Діана Вілбер прийшла разом із чоловіком – українцем Тарасом. Подружжя познайомилося в Каліфорнії, звідки родом Діана. Майже рік мешкають у місті Радивилів біля Львова.
"Цей урок – гарна можливість знову відчути часточку Америки, а також познайомитися ближче з українською культурою. Дуже багато українців зібралося", – каже Діана.
Володимир Величко приїхав до Львова із Ужгорода спеціально на урок.
"Оголосили, що 28 травня будуть встановлювати рекорд з найбільшого уроку англійської мови. Тож потрібно якнайбільше людей. Ще й хочу попрактикувати англійську. Хоч і спілкуватися з іноземними партнерами по роботі, однак потребую більше практики. Сьогодні із Джеффрі Пайєттом розмовляв. Подякував за його роботу в Україні", – розповів Володимир.
О 14 год урок англійської завершився. Учні від спеки ховаються у тінь.
Тепер чекають відповіді, чи вдалося встановити рекорд із найбільшого уроку англійської мови у світі. Це стане відомо, коли підрахують кількість учасників у всіх містах України.
Спостерігач від Книги рекордів Гіннеса Ігор Савчак, сам вчитель англійської, каже: урок відбувся згідно з усіма правилами й вимогами.
"Звичайно, за годину неможливо вивчити мову. Якщо є бажання, то зробити це можна і за досить короткий час. Я, наприклад, вивчив англійську за три тижні. Щодня 2 години приділяв вивченню нових слів. І все вдалося. Потім вступив на факультет іноземних мов. З іноземцем вперше поспілкувався на третьому курсі", – пригадує н.
Організаторами події стали Посольство США в Україні та команда GoGlobal. Захід відбувся під час святкування Днів Америки у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни намагалися встановити рекорд Гіннеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути