Ексклюзиви
четвер, 26 травня 2016 16:15

Американський режисер Джессі Мосс хоче зняти фільм про Україну

Американський режисер Джессі Мосс хоче зняти фільм про Україну

З 25 по 29 травня у Львові проходять Дні Америки. На фестивалі представляють американські фільми, музику, освіту, мистецтво та бізнес. Сюди прибув посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

У перший день фестивалю, 25 травня, львів'янам показали американські документальні стрічки "Живі всередині" та "Дах над головою". На показ свого фільму приїхав режисер Джессі Мосс. Картина "Дах над головою" розповідає про життя десятків тисяч американців, які приїжджають до містечка Віллінстон у Північній Дакоті в пошуках заробітку. Люди залишаються без грошей і даху над головою. Прихисток їм надає пастор лютеранської церкви. Місцеві незадоволені, бо серед приїжджих – багато злочинців. Вимагають заборонити священнику надавати притулок заробітчанам.

"Історія у фільмі - про долі людей, які шукають кращого життя. Заради нього покидають власні домівки, сім'ї, ризикують втратити все. Ця тема не чужа й Україні. Тут також багато людей часто змушені залишати власні родини, щоб знайти десь далеко хорошу роботу чи кращі умови для життя", – розповів режисер Джессі Мосс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Києва привезли "Джеймса Вайта"

Мосс також зазначив: хотів би попрацювати і в Україні, зняти документальний фільм про сучасні реалії. Його предки – українці.

28 травня на сцені перед Оперним театром проведуть наймасштабніший у світі урок англійської мови. Спробують перевершити досягнення Книги рекордів Гіннеса.

Зараз ви читаєте новину «Американський режисер Джессі Мосс хоче зняти фільм про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі