четвер, 16 квітня 2015 11:04

Крим залежатиме від української електроенергії щонайменше чотири роки

Крим залежатиме від української електроенергії щонайменше чотири роки
Фото: focus.ua

Створення генерації електроенергії на території окупованого Росією Криму буде завершено в найближчі три-чотири роки. Про це заявив віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович, передають "Новини Криму".

"Зараз енергосистема Криму працює за тимчасовою схемою... Для мінімізації ризиків, пов'язаних з постачанням електроенергії з території України, будуть реалізовані великі проекти зі створення генеруючих і мережевих об'єктів. Ця робота повинна бути завершена в найближчі три-чотири роки", - сказав він.

Крім того, глава Міненерго РФ Олександр Новак повідомив, що перше перетікання електроенергії з Краснодарського краю на півострів планується здійснити до кінця року. 

Росія планує ввести першу чергу енергомосту з Краснодарського краю в анексований Крим з дна Керченської протоки до 25 грудня 2015 року, її потужність складе 350-400 МВт. Планувалося також побудувати дві нові ТЕС на півострові, але через обвал російської економіки на тлі санкцій Заходу ці проекти відкладаються на невизначений термін.

Зараз ви читаєте новину «Крим залежатиме від української електроенергії щонайменше чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути