субота, 28 січня 2017 03:41

Китайський Новий рік зустріли ходою драконів
10

Фото: Мирослав Пархомик/ZAXID.NET

Сьогодні за Китайським календарем настав 2017 рік.

Зі збереженням найяскравіших східних традицій львів'яни та гості міста зустріли рік Вогняного Червоного Півня о 18.00 за київським часом.

Присутні мали змогу подивитись лазерне шоу та виступи учнів школи кунг-фу, взяти участь у вікторині та почастуватись традиційними китайськими стравами.

Найцікавішою подією стала видовищна хода драконів. Два велетенських дракона червоного та жовтого кольору під супровід барабанщиць центральними вулицями міста пронесли українські та китайські студенти. Китайці кажуть, якщо доторкнутись до вогняних драконів, це неодмінно принесе удачу в році, що наступає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії 20 мільйонів голих паломників купаються у водах Гангу

Святкування Китайського Нового року проходитиме у Львові протягом трьох днів. На площі Ринок гостей свята розважатимуть відомі герої китайської культури, буде дитяча анімація, майстри кунг-фу навчатимуть тонкощів бойового мистецтва, працюватиме ярмарок з традиційною китайською їжею.

Шостий рік поспіль свято проводить Міжнародна громадська організація "Культурно-дослідницький центр України та Китаю "Ланьхва".

Новий рік, або Свято весни у Китаї - найважливіше з традиційних китайських свят, яке знаменує пробудження природи. Наступає він за місячним календарем та святкується п'ятнадцять днів. В цю новорічну пору, більшість китайців, збираються сім'ями на свою щорічну вечерю возз'єднання.
Зараз ви читаєте новину «Китайський Новий рік зустріли ходою драконів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути