пʼятниця, 01 серпня 2014 16:08

Картини полтавських художників виставили на благодійний аукціон
13

Фото: Таміла МИХЕЄВА

 Сьогодні, 1 серпня, у Полтавському художньому музеї (Галерея мистецтв) імені М. Ярошенка презентували картини, які виставлять на благодійний аукціон. Виручені від його проведення кошти будуть направленні на допомогу військовим, які боронять нашу землю на Сході України.

 "Наразі художники області для аукціону надали близько 60 картин. Але, думаю, їх кількість ще збільшиться. Адже щодня митці Полтавщини приносять все нові й нові роботи, - розповідає директор Галереї мистецтв Ольга Курчакова. - Для кожної картини ми визначаємо стартову ціну. Більш детально ознайомитися із представленими лотами та їх початковою вартістю всі бажаючі зможуть за допомогою каталогу. Наразі наші працівники займаються його упорядкуванням".

 "Серед представлених робіт найдешевшою є гравюра. Її початкова ціна 300 гривень. Найдорожча — картина народного художника України Володимира Колеснікова. Вона вартує 5 тисяч грн. - додала Курчакова. - Насправді ж, ціна цих картин набагато більша. Та заради благодійної мети, ми знизили її ледь не в половину. Адже аукціон проводиться не заради збагачення, а щоб якомога більше людей зацікавити в допомозі українським військовим на фронті".

 Передаукціонна виставка триватиме десять днів.

 "За цей час усі бажаючі встигнуть ознайомитися з представленими лотами. Навіть зможуть передчасно придбати картину, яка їм сподобається. Такі роботи ми відразу ж зніматимемо з торгів", - пояснила Ольга Курчакова.

 Благодійний аукціон відбудеться 12 серпня о 18:00 год. в Полтавському художньому музеї імені М. Ярошенка.

Зараз ви читаєте новину «Картини полтавських художників виставили на благодійний аукціон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути