середа, 03 серпня 2016 15:01

Із початком реформування поліції аварійність збільшилась втричі

Із початком реформування поліції аварійність збільшилась втричі

Кількість дорожньо-транспортних пригод з потерпілими у Вінниці збільшилась втричі. По області — удвічі. Головні причини — відсутність нормативно-правової бази та погане матеріальне забезпечення поліції. Про це кореспондент Gazeta.ua дізнався від заступника начальника Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Руслана Мороза.

"Велику кількість працівників дорожно-патрульної служби звільнили, бо не пройшли переатестацію. Частину скоротили. Ресурсу для зменшення аварійності нам недостатньо. Відсутні прилади вимірювання швидкості, що теж є профілактичним заходом. Покриття автошляхів — критичне. Водій звертає увагу не лише на інформаційні знаки, а в першу чергу дивиться як безпечно подолати певну ділянку дороги", - пояснив Мороз.

Для зменшення аварійності поліція планує активізувати інформаційну роботу.

"Розробили програму профілактики. Хочемо вплинути на настрої водіїв інформаціними щитами. Відновимо практику демонстрації водіям фільмів із трагічними наслідками на дорогах. Буде їздити мікроавтобус, куди запрошуватимемо людей на перегляди. Я впевнений, що після того 30-40 хвилин водій не дозволить собі летіти із шаленою швидкістю чи порушувати правила дорожнього руху. Це те, що ми можемо робити із нинішніми фінансовими і законодавчими обмеженнями", - пояснив поліцейський.

До співпраці правоохоронці планують більше залучати засоби масової інформації та громадськість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінничині зіштовхнулися 4 машини з дітьми

Нагадаємо, стало відомо, яких начальників поліції звільнили після атестації. Із найвищого керівного складу поліції Вінницької області переатестацію пройшли 29 офіцерів. Більшість керівників залишилися на посадах за рішеннями атестаційних комісій. Є ті, яких звільнили, понизили або підвищили.

Зараз ви читаєте новину «Із початком реформування поліції аварійність збільшилась втричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути