понеділок, 19 вересня 2016 15:09

Хірурги навчилися долати рак четвертої стадії

У Вінниці лікуватимуть рак за новітнім методом. Процедура під назвою хіміоемболізація дозволяє долати захворювання на четвертій стадії. Навчалися місцеві хірурги у харківського колеги професора Юрія Авдосієва.

Автор: Юлія Мельник
 

"Препарат вводиться в артеріальну судину, яка живить злоякісне утворення. Потім судини від пухлини перекриваються. Препарат залишається всередині і не поширюється на організм. Це дозволяє максимально вплинути на утворення. Людина не отримує такої шкоди, як від хіміотерапії. У деяких випадках неоперабельна пухлина стає операбельною. Після чого її можна видалити", - розповів Gazeta.ua Юрій Авдосьєв.

У Вінниці хірург прооперував трьох пацієнтів з різними видами раку, серед них 67-річна Галина Нещеритня. У жінки злоякісна пухлина печінки.

"У мене цироз печінки і гепатит С. На основі цього утворилася неоперабельна пухлина. Про таке лікування дізналася від сестри. Вона зателефонувала і сказала, коли приїхати, - розповідає Галина Нещеритня, - Спочатку зробили маленький наркоз. Я не надовго заснула. Коли прокинулася, відчула, що мені щось роблять. А болю не було. Після операції почуваюся добре".

Хіміоемболізація триває від тридцяти хвилин до півтори години. Її проводять під місцевим наркозом. На наступний день пацієнти можуть вставати з ліжка. Середня вартість від 8 до 10 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пухлина виросла всередині спинного мозку

Зараз ви читаєте новину «Хірурги навчилися долати рак четвертої стадії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути