субота, 23 травня 2015 14:38

Грузини заспівали українським дітям любовну оперу
6

Лялькові комічні опери мають дивитися усі дошкільнята. Коли діти виховуються на класиці, то в дорослому житті вони стають менш жорстокими. Таку думку висловив грузинський музичний продюсер Гурі Закарєішвілі коресспонденту Gazeta.ua після оперної вистави "Севільський цирульник" у Вінниці. У ній грузинські актори розповіли про любовну історію, яка завершилася весіллям.

"За кілька років провели дослідження в різних країнах, де слухають класичну музику з дитинства. Дійшли висновку, що на 30 відсотків зменшилося насилля та кримінал між дітьми. Це суттєвий аргумент, щоб далі продовжувати і розвивати проект оперних вистав у ляльковому театрі. В Грузинських школах в шкільній програмі перегляд лялькової опери є обов'язковим" - говорить музичний продюсер Гурі Закарєішвілі.

Зауважує, що для дітей достатньо 40-хвилинного оперного спектаклю. Який би він не був веселий чи цікавий, але малюки втомлюються від перегляду.

"Взагалі дивуюсь, чому прийшли на виставу підлітки. Вони вже не сприймають оперу. У їхньому віці вже зіпсований слух. Може тому під час нашого спектаклю вийшло з зали десять відсотків глядачів. Це опера для п'ятирічних дітей. У перші роки життя найкраще розвивається музичний слух і смаки у виборі музики. Радив би батькам мати для дітей будильника з музикою Моцарта, - додає продюсер.

Нагадаємо, сьогодні відбулося закриття Дев'ятого Міжнародного фестивалю театрів ляльок "Подільська лялька" – 2015. За п'ять днів вінницькі глядачі переглянули 16 вистав. Найкращі спектаклі показати актори з Литви, Грузії, Австрії, Ізраїлю та з восьми регіонів України.

Зараз ви читаєте новину «Грузини заспівали українським дітям любовну оперу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути