середа, 21 грудня 2016 15:08

Головний поліцейський сказав, як покарають осквернителів могили хасидського святого

Головний поліцейський сказав, як покарають осквернителів могили хасидського святого
izrus.co.il

Зловмисникам, що осквернили могильний комплекс цадика Нахмана в Умані, загрожує до 8 років позбавлення волі. Про це повідомив в. о. глави Нацполіції Вадим Троян 21 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про конфлікт хасидів та уманців знімали чотири роки - почалися Дні польського кіно

"Головне управління Нацполіції у Черкаській області створило фахову слідчо-оперативну групу, до якої увійшли досвідчені та компетентні співробітники з метою якнайшвидшого розкриття злочину. На місці проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюються всі обставини та свідки кримінального правопорушення", – зазначив Троян.

Кримінальну справу перекваліфікували на порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії.

У ніч на 21 грудня невідомі облили червоною фарбою могильний комплекс рабі Нахмана в Умані. Люди викрикували лайки на хасидів та залишили голову свині із вирізаною свастикою.

"Група нацистів увійшла й почала обшукувати місце події. Ми думали, що вони хочуть помолитися. Іноді іноземці також приходять і моляться. Приблизно через хвилину двоє з них увійшли з пляшками з фарбою і почали розпилювати сльозогінний газ у бік тих, хто молиться", – говорить керівник синагоги рабин Ісраєль Ельхадад.

У приміщенні перебували кілька паломників, які викликали поліцію. Підозрювані пішли до приїзду правоохоронців.

Хасиди щороку з'їжджаються до Умані на юдейський ­Новий рік. Вважають, якщо відзначать свято біля могили духовного ­лідера рабі Нахмана – наступний рік буде щасливий. Цьогоріч святкування припало на 2 та 3 жовтня. В Україну приїхали понад 30 тис. паломників.

Зараз ви читаєте новину «Головний поліцейський сказав, як покарають осквернителів могили хасидського святого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути