четвер, 28 січня 2016 09:55

Експерти пояснили, чому неможливе використання карток Visa в Криму

Експерти пояснили, чому неможливе використання карток Visa в Криму
minfin.com.ua

Без відповідного рішення американської компанії картки Visa працювати не можуть, вважає економічний експерт Олександр Охріменко. Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua.

"На рівні технології таке можливо. Але для цього все одно потрібно, щоб Visa визнала легітимною окупацію Криму. На півострові зараз працює 2 чи 3 банки, які є учасниками системи Visa. Однак без дозволу центрального офісу Visa поновлення роботи платіжної системи неможливе", – зазначив експерт.

Такої ж думки дотримуються у Незалежній асоціації банків України. Навіть якщо і допустити поновлення роботи карток Visa через російський "Генбанк", то це не означатиме для кримчан відновлення роботи платіжної системи Visa.

"Раніше неодноразово говорилося, що банківські картки систем Visa і MasterCard знову почнуть працювати в Криму після переходу транзакцій на процесинговий центр Національної системи платіжних карт РФ", – нагадують у прес-службі Незалежної асоціації банків України.

Про це раніше повідомляв заступник голови фінансового комітету Держдуми РФ Анатолій Аксаков.

"Та варто чітко розуміти, що це означає. Національна система платіжних карт - це внутрішня платіжна система, яка діє виключно на території Російської Федерації. Теоретично, власники банківських карток систем Visa і MasterCard, які припинили обслуговувати жителів Криму в грудні 2014 року, могли отримати можливість знімати гроші зі своїх рахунків і проводити транзакції всередині Росії. Про можливість використання цих карток бодай десь за кордоном мови не йде", – наголошують в НАБУ.

Учора на сайті російського "Генбанку" з'явилося повідомлення про відновлення роботи карток Visa в Криму з 20 січня. У Visa заявили, що призупиняють будь-яку взаємодію з АТ "Генбанк", проте не прокоментували, чи міг "Генбанк" відновити операції з картками даної платіжної системи.

Зараз ви читаєте новину «Експерти пояснили, чому неможливе використання карток Visa в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі