неділя, 25 вересня 2016 15:55

Двоє міністрів відкрили ювілейний фестиваль
22

Фото: Денис Скриль

Ювілейний 10-й фестиваль Мазепа-фест відкрили в Полтаві після п'яти років перерви. Міністр культури Євген Нищук і міністр молоді і спорту Ігор Жданов допомогли організаторам коштами.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

- Мазепа-фест не міг існувати в період правління Януковича. Але це легендарна культурна подія, яка спрямована на відродження всього українського. Мазепа заклав цілу епоху українського бароко, тому ця постать дуже важлива для нас. Такі заходи - це боротьба українців за свою самобутність, культуру і країну, - сказав Євген Нищук, міністр культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відродження національного фестивалю розпочнуть із мітингу.

- Для молоді дуже мало подібних фестивалів. Тому українська музика має меншу змогу конкурувати із закордонними виробниками. Для патріотичного виховання Мазепа-фест дуже знакове явище, - сказав Ігор Жданов, міністр молоді і спорту.

Священники освятили великий прапор України, який буде висіти поблизу сцени фестивалю. Після закінчення прапор передадуть на передову для бійців АТО.

Етно-музиканти заграли кобзарські пісні на автентичних інструментах часів Івана Мазепи. Потім всі присутні поклали квіти до пам'ятника Івану Мазепі і ходою вирушили до Співочого поля імені Марусі Чурай, де на сцені відбудеться концертна програма.
Організатори запевнили, що на наступний рік Мазепа-фест буде тривати два дні.

Нагадаємо, українці під час голосування обрали нову назву аеропорту "Бориспіль". Хочуть додати ім'я Івана Мазепи. Але трудовий колектив летовища проти такої зміни.

Зараз ви читаєте новину «Двоє міністрів відкрили ювілейний фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути