середа, 25 січня 2017 14:29

Для Віти Заверухи зібрали 1,6 млн гривень застави

Віту Заверуху, яку звинувачують у співучасті в розстрілі беркутівців, звільнили під заставу. Бізнесмен Олексій Тамразов вніс потрібних 1,6 млн. грн.

Вчора, 24 січня, Солом'янський районний суд Києва після півторарічного утримання в слідчому ізоляторі відпустив Віту Заверуху, пише i-vin.info.

 

Товариші Віти Заверухи зустріли її під СІЗО з букетами квітів та криками "Вітаємо!".

 

"Цей раз суд зменшив заставу до 1 млн. 600 тис., її внесли. Вона знов на волі, я маю надію, що під варту вона не повернеться, тому що вона невинна повністю", - прокоментував адвокат дівчини Дмитро Біловчук.

Активістка сподівається на виправдальний вирок суду.

"Мене нарешті звільнили. Правда, під заставу. Але остання ухвала, яка була винесена судом, фактично оправдальна, тому що, виявилося, я не проходжу ні в одному з епізодів справи, яку мені шиють. Так що будемо боротися далі", - сказала Віта Заверуха.

У травні 2015 року в Києві невідомі в масках зі зброєю напали на автозаправну станцію. Злочинці поранили в руку співробітника АЗС і забрали з каси близько 800 грн.

Під час переслідування підозрюваних двоє співробітників міліції загинули. Також у перестрілці загинув один із грабіжників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хорт" пообіцяв витягнути з тюрми Віту Заверуху

Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних - Андрія Романюка, Миколу Мнишенка, Євгенія Кошелюка, Данила Ситнікова. Пізніше заарештували 19-річну Вікторію Заверуху, яка була знайома із затриманими. Зі слів прокурора, вона безпосередньої участі в пограбуванні заправки не брала, але допомагала перевозити зброю.
Усі затримані були активістами Євромайдану, а потім воювали добровольцями в зоні АТО

.

Зараз ви читаєте новину «Для Віти Заверухи зібрали 1,6 млн гривень застави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути