вівторок, 06 грудня 2016 13:32

"Хорт" пообіцяв витягнути з тюрми Віту Заверуху
9

Вінницький апеляційний суд звільнив з-під варти Юрія Павленка ("Хорта"). Вийшовши із залу суду, він пообіцяв продовжувати боротьбу проти чинної влади. Сприятиме звільненню інших політв'язнів в Україні. Передусім допомагатиме землячці Віті Заверусі, яку судять у Києві. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Я обіцяю, що ніколи не співатиму оди цій владі і хвалити Порошенка. Краще я вирощуватиму капусту в селі чи, в крайньому випадку, збирати пляшки. Але ні в якому разі не піду на компроміс із ворогами народу", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випустили Юрія "Хорта", який розірвав портрет Порошенка

На сьогоднішньому судовому засіданні оголосили про відвід попереднього прокурора, який просив засудити "Хорта" до 7 років тюрми. Адвокат і підсудний не підтримали цього. Новий прокурор не зміг пояснити причину відводу і суддя заявив, що це засідання не стосується. Тоді підсудний сказав своє останнє слово і судді пішли у кімнату нарад. За годину винесли рішення про зміну запобіжного заходу і звільнили обвинуваченого з-під варти у залі суду.

Адвокат Юрія Павленка готується до повторного розгляду справи у суді першої інстанції.

"Я працюю з Павленком пятий рік. За цей час проти нього порушили більш як десяток справ. По цій справі він був готовий до тривалого утримання. Бо знав, що завдав особисту образу Порошенку - розірвав його портрет. Ми готові до продовження розгляду справи. Мабуть, це буде знову Вінницький міський суд. Недопитали ще 186 свідків. Тому це може розтягнутися ще на роки. Доведеться далі протистояти вінницькій мафії Гройсмана-Порошенка", - заявив адвокат Валерій Палій.

Юрію Хорту оголосили підозру в організації та участі в масових заворушеннях 6 грудня 2014 року біля Вінницької облради, побитті працівників правоохоронних органів. Він вважає, що затриманий за розпорядженням Петра Порошенка за те, що розірвав його портрет. Тримали "Хорта" у СІЗО протягом двох років.

Зараз ви читаєте новину «"Хорт" пообіцяв витягнути з тюрми Віту Заверуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути