вівторок, 06 вересня 2016 15:35

Депутатів-прогульників можуть позбавити мандату

Найбільше депутатів-прогульників засідань сесій Вінницької обласної ради з партії "Солідарність" - 78 %. На другому місці - депутати з "Самопомічі", на третьому - народні обранці з "Аграрної партії". Саме вони очолили антирейтинг за результатами моніторингу, який провели активісти руху "Чесно".

Автор: "Чесно"
 

Найбільше пропустили сесійні засідання депутати Володимир Гнатишен та Володимир Барцьось. Вони пропустили 5 з 6 сесій. В список прогульників потрапили понад 40 депутатів, пише "20 хвилин".

Автор: "Чесно"
 

До списку прогульників потрапляють і очільники партій. Олексій Фурман з "Свободи" пропустив половину засідань комісії. Обранець не вважає великою проблемою прогули комісій.

"Зате сесії не пропускаю. Хіба що одну, позачергову. Дві пропустив? Ну дві. А скільки всього було - я не готовий вам сказати" - зауважує Фурман.

Автор: "Чесно"
 

Читайте також: Депутату розірвали обличчя і вибили зуби

Юристи руху "Чесно" нагадують, закон України не передбачає поважних причин для відсутності депутата під час сесій та засідань комісій. Якщо депутат не може відвідувати засідання належним чином, законотворець передбачив позбавлення такого депутата мандату. З огляду на нову систему виборів мандат переходить наступній людині в партійному рейтингу. Втім, жоден з депутатів навіть не говорить про те, що через таку кількість прогулів може скласти мандат депутата.

Зараз ви читаєте новину «Депутатів-прогульників можуть позбавити мандату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути