пʼятниця, 11 листопада 2016 09:07

Чиновники відмовилися допомогти хлопчику без ніг, який підірвався на снаряді
3

Фото: 1news.zp.ua

12-річний Микола Ніжніковський із Запоріжжя проходить реабілітацію після трагедії, яка позбавила дитину ніг і рук. Торік 24 серпня у селищі Володарське під Маріуполем четверо дітей підірвалися на снаряді. Одна дитина померла, інші отримали серйозні травми.

Хлопчик переніс дві операції в Канаді і переїхав з родиною в Запоріжжя, пише 1news.zp.ua.

"Колі знову потрібно різати ноги, щоб він зміг ходити на протезах безболісно. Для цього потрібні гроші. Ми написали листи у всі інстанції. Відповідь-відмова у наданні фінансової допомоги прийшла тільки з облдержадміністрації, — розповідає волонтер Олена Куняєва. - В облдержадміністрації відмову аргументували просто: ми б і раді, але оскільки в дитини прописка не запорізька, то нічим не можемо допомогти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтерові ампутували ноги

Дитині допомагають волонтери і звичайні жителі Запоріжжя.

"Тільки вдумайтеся у зміст відмови. Дитина не має прописки в Запорізькій області. Хлопчик із Донецької області. Канада зробила все, що могла для нашої дитини. Їм не потрібна була прописка, а наша влада знайшла причину відмови – прописка", — говорить Олена Куняєва.

19-річному Олександрові Гудзю з Вінничини встановили унікальний протез, який розробили спільно з японськими вченими. Прoтез не прoстo механічний - він пoєднаний з мікрoпрoцесoрoм на гібриднoму кoліннoму суглoбі.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники відмовилися допомогти хлопчику без ніг, який підірвався на снаряді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути