вівторок, 24 листопада 2015 20:30

Чиновник отримав три роки в'язниці за хабар 57 тисяч доларів

 

Екс-начальника ГУ Держземагентства у Черкаській області Петра Гамана засудили за хабарництво до трьох років в'язниці. Він вимагав 57 тисяч доларів у місцевої родини фермерів за довгострокову оренду 400 гектарів земель с/г призначення.

На суді 11 листопада 2015 року Петру Гаману змінили кваліфікацію злочину. Дії Гамана визначили як шахрайство, оскільки він на момент отримання хабара не мав посадових повноважень, бо до цього був звільнений з роботи. І замість 12 років в'язниці, посадовець був покараний на три роки з іспитовим терміном.

Прокуратура вважає покарання надто легким. Найближчим часом справу розгляне Апеляційний суд Черкаської області.

"Прокуратурою Черкаської області подана апеляційна скарга, в якій прокуратура просить скасувати вирок суду першої інстанції, провести часткове слідство та ухвалити новий вирок, яким визнати особу винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 368 ККУ. Та, враховуючи тяжкість злочину, призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади строком на три роки, з конфіскацією майна та позбавленням рангу держслужбовця", - говорить Світлана Андрійченко, прес-секретар обласної прокуратури. Повідомляє сайт "Ні корупції!".

Нагадаємо, під час затримання 20 травня 2014 року в авто Петра Гамана виявили пакунок із доларовими банкнотами. Тоді екс-чиновника звинуватили у отриманні хабара в особливо великому розмірі.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник отримав три роки в'язниці за хабар 57 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути