четвер, 28 серпня 2014 02:57

"Чим нам воювати проти танків?" - обурені силовики не знають як захищати Маріуполь

"Чим нам воювати проти танків?" - обурені силовики не знають як захищати Маріуполь

Новоазовськ перейшов під контроль російських військових. У місті українських військ немає, йдеться в сюжеті ТСН.

Зі слів очевидців, до Новоазовську зайшла колона бронетехніки РФ. Там було приблизно 30 танків. Слідом прибули до півтисячі піхотинців. Чи підтягують росіяни більші сили – точно невідомо. Українські військові говорять про спробу РФ повторити "кримський сценарій".

Мобільні групи сил АТО протягом дня залишали свої позиції на трасі між Новоазовськом і Маріуполем, підтягуючи сили в бік останнього. У боях із загарбниками є загиблі та поранені, а також щонайменше 4 полонених. Бійці АТО готуються до бою за Маріуполь, хоча власні шанси при цьому оцінюють скептично. Бо воювати проти танків їм доведеться переважно легкою зброєю – автоматами Калашникова.

"Вони зайшли в Новоазовськ. Колона бронетехніки, що йде від Таганрогу. Ми воюємо з "калашами" самими. Чим нам воювати проти танків? Нас другий місяць глушать артилерією тут на кордоні. Ми постійно про це говорили. Тепер вони танками на нас пруть. Чим воювати?", - обурюються бійці.

Колона підкріплення, обіцяна Києвом, справді прибула до Маріуполя. Однак її сил може бути недостатньо для того, аби стримати наступ російського військового угруповання. Щонайменше, такі побоювання висловлюють ті, хто бачив цю колону. Адже це хоч і нові БТР-и, але їх усього лиш кілька одиниць супроти кількох десятків російських танків.

Зараз ви читаєте новину «"Чим нам воювати проти танків?" - обурені силовики не знають як захищати Маріуполь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути