неділя, 15 січня 2017 18:27

Борщем з горіхами і чорносливом пригощали біля головної ялинки міста
12

Сьогодні у Вінниці пройшов фестиваль вуличної їжі "FoodFest". На ярмарці біля головної ялинки міста продавали випічку і гарячі напої. Учасники телевізійного шоу "МайстерШеф" Марина Шевченко та Євген Полівода провели майстер-клас із приготування борщу заправленого горіхами та чорносливом. Стравою пригощали всіх охочих. До неї подавали бутерброди з салом та корицею.

"У різдвяну пору вирішили приготувати борщ, але не звичайний. Рецепт вигадали спеціально. Його доповнили підсмаженим салком під корицею. Люди до цього віднеслися спочатку із насторогою, але коли розпробували, то були задоволені і хвалили. Все готували на справжньому вогнищі. Для мене це вперше. Буде приємно, якщо рецепт борщу і сала приживеться у місті і люди будуть готувати його вдома", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua Марина Шевченко.

Страву приготували без буряка. В ньому є м'ясо індички.

"Коли думали як готувати - вирішили додати якусь родзинку. Розуміли, що вона повинна бути близькою і зрозумілою. Тому ми не брали якісь там фініки, а додали чорнослив і горіхи. Перед сьогоднішнім приготуванням ми випробували рецепт вдома. Я приїхав до Марини і приготували. Кілька разів спробували різні співвідношення. У найкращому ми сьогодні і повторили наш рецепт. Так винаходяться всі нові страви – береться якийсь гарний перевірений рецепт і до нього щось додається", - пояснив Євген Палівода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколай подарував учням інтернату вогняне шоу

Під час приготування борщу кухарі відповідали на запитання глядачів. Просили поради по приготуванні і цікавилися зйомками на телебаченні. Крім відповідей Євген Палівода співав.

"Борщ готую по-різному, залежить від того що є вдома. Те, що спробувала сьогодні тут, ніколи раніше не їла. Найбільше здивував чорнослив і горіхи. Ще в ньому є м'ясо, часник і перець. Не знайшла буряк. Відчувається, що це борщ, смачний, але особливий", – поділилась вінничанка Олена Жогова.

11 січня дільничий з серіалу "Країна У", шоумен Олександр Теренчук разом із дружиною дизайнером Світланою приміряли костюми Діда Мороза та Снігурки. Подружжя вітало дітей у вінницькій резиденції Діда Мороза. На відміну від чоловіка, Світлана Теренчук приміряла костюм Снігурки вперше.
Зараз ви читаєте новину «Борщем з горіхами і чорносливом пригощали біля головної ялинки міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути