четвер, 19 січня 2017 16:46

Понад 200 літрів глінтвейну роздали на Водохреща
14

Фото: Gazeta.ua

На Водохреща у Черкасах наварили понад 200 літрів глінтвейну. Давали безкоштовно кожному пірнальнику. Також містян пригощали козацьким кулішем та трав'яним чаєм.

На міському пляжі "Рів'єра" о 9:00 було понад 200 людей. Спочатку воду в ополонці освятив Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. Після цього охочих пустили у воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік купається на Водохреще півстоліття

"Я вже шість років купаюся на Водохреща. Перший раз 40 хвилин налаштовувався, щоб зайти в ополонку. Просто стояв і дивився. Зараз не холодно. Найгірше було позаминулого року, коли +3 і дощ. Краще, коли -10 і вітер", - говорить Геннадій Броварський. Біжить в ополонку і за 2 хв. повертається. Його друг у трусах і хатніх валянках з овчини йде наступним.

Для переодягання напнули дві великі армійські палатки окремо для жінок і чоловіків. Для виступів артистів поставили невелику сцену. Поряд розпалили з 10 невеликих вогнищ для обігріву. На деяких рятувальники варили в казанах напої.

На місці чергували рятувальники, медики, поліцейські та військові із прикордонного центру в Оршанці.

Минулого року на Йордан (Водохреща. - Gazeta.ua) скупалися у Дніпрі близько 5 тис. черкащан. Рятувальники, медики та волонтери чергували з п'ятої ранку. Поставили намети для обігріву, пригощали гарячими напоями. На пляжі "Рів'єра" біля Долини троянд до льодової водойми стояли в черзі більше сотні людей.
Зараз ви читаєте новину «Понад 200 літрів глінтвейну роздали на Водохреща». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі