четвер, 19 січня 2017 16:12

Чоловік купається на Водохреще півстоліття
6

Фото: Юлія Мельник

На Водохреще, 19 січня, більше тисячі вінничан занурилися у воду на Вишенському озері. Біля ополонок утворювалися довгі черги.

Серед бажаючих скупатися знайшлися люди, які пірнають на Водохреще більше 50 років.

"Я спочатку навчився купатися, а тоді ходити. Виріс біля ставка. Купалися з друзями в усі пори року. Часто грали хокей. Не раз провалювалися у крижану воду. Як зараз пам'ятаю, намочимося, скупаємося і бігом додому. Коли тріскав лід, ми плавали на крижинах. Вискакували на них як на плоти, замість весел брали палиці й доганяли один одного. Завдяки цьому ніколи не хворіли. Хвороба, то злочин. А для себе не треба бути злочинцями", - розповідає Gazeta.ua 56-річний Микола Нетребський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому купання на Водохреще корисне для людини

Занурюватися на Водохреще в ополонку почав у 5 років.

"За 52 роки жодного разу не було такого, щоб я не скупався на Водохреще. А дружина Марія сьогодні купається перший рік. Ніколи до цього її не змушував. А тут вона сама захотіла. Каже, що сподобалося.. Ми з нею займаємося спортом, ведемо здоровий спосіб життя. Зимою кожного ранку йдемо на стадіон і босими бігаємо на снігу", - каже Нетребський.

Рятувальники обладнали три спеціальних ополонки. На березі спорудили дві роздягальні для жінок і чоловіків у вигляді наметів. Купалися навіть школярі.

"Ми прийшли з татом. Він запитав чи не хочу скупатися. Я погодився. Пірнаю перший раз. Спочатку було трохи страшно. Із першого разу не зміг зайти у воду, бо дуже холодна. А коли виліз, стало тепло. Зі мною за компанію купалися ще сусідка з подружкою", - розповідає 11-річний Владислав Черняховський.

19-річна Інна Немировська купається в перше.

"Я пірнати в ополонку не планувала. Подруга купається чотири роки. Взяла мене на "слабо". Сказала, о не зможу зануритися під воду з головою. У результаті посперечалися на коробку цукерок. Якщо три рази пірну, то виграю. У воді думала дальше колін не зайду. Якби не спір, то, напевно, вийшла б сухою. Зараз ідемо пити цукерки з чаєм", - ділиться Інна Немировська.

Суддя Апеляційного суду Вінницької області Віктор Нікушин, який подав свою кандидатуру на посаду судді Верховного суду, щороку на Водохреще пірнає в ополонку.
Зараз ви читаєте новину «Чоловік купається на Водохреще півстоліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути