пʼятниця, 10 липня 2015 17:06

"Блокуймо двері! Не дамо гаду від нас втекти" - як у Полтаві пікетували міськраду
30

Фото: Марія КОЖЕМЯКО

Сьогодні, о 10.00 близько 200 активістів пікетували Полтавську міськраду. Вимагали у мера міста Олександра Мамая знизити ціну на проїзд у громадському транспорті. Півтора місяці тому ціни підвищили: в автобусах з 3 до 4 грн, у тролейбусах з 1,5 до 2 грн.

Люди тримали транспаранти "Геть з крісла. Цукор не допоможе", "5 років Полтава без мера" та "Мамая на нари".

"Хочемо, аби вже на сьогоднішній плановій сесії міськради було розглянуте питання зниження вартості проїзду. Для Полтави 4 гривні - дуже багато, тим більше у такий важкий час. Якщо не знизять - розженемо усю цю свору", - каже жінка 60 років, одна з активісток.

Люди швидко піднялися до сесійної зали. Побачивши мера кричали "Ганьба" та "Доки ти знущатимешся з людей?". Впритул до Мамая підійшов нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Каплін. Кілька хвилин чоловіки сперечалися та штовхалися. Міський голова розірвав нардепу піджак.

"Ти чого до мене сюди прийшов? Всі знають, що ти проплачена людина Сергія Льовочкіна. Він тебе сюди послав?", - кричав Олександр Мамай нардепу. Після чого закрився у кабінеті свого заступника В'ячеслава Стеценка. Каплін викликав рятувальників та медиків.

"Мер був дуже блідим. Може вже і помер там. То треба його звідти діставати. Хай рятувальники ламають двері" - пояснив нардеп.

За 10 хвилин у міськраду зайшли міліціонери та медики. Олександр Мамай відчинив двері кабінету та швидко побіг на вулицю через чорний вхід. За ним гнався розлючений натовп.

"Блокуймо двері! Не дамо гаду від нас втекти. Будемо тримати поки не знизить тарифи", - кричали люди у натовпі.

У внутрішньому дворі міськради міський голова сів в сірий "Фольксваген". Наказав водію вивезти його від міськради. Сергій Каплін намагався витягти Мамая з машини. Той сміявся. Паралельно люди загороджували собою виїзд з двору. Дехто стрибав на капот автівки. Олександр Мамай пересів на водійське крісло та почав кружляти двором. По дорозі збив трьох людей. Серед них депутат міськради Олександр Шамота. Він впав на асфальт та пошкодив ліву руку, була вся у крові.

"Мамай вчинив замах на вбивство, бо коли я стояв навпроти машини - кілька разів натиснув на педаль газу. Хай приїжджає ДАІ і оформлює ДТП", - заявив Шамота.

Люди плювали в сторону машини, заблокували її з усіх сторін. Сам міський голова встиг вийти та стояв біля будівлі міськради, розмовляв по телефону.

За 10 хвилин на місце події прибули міліціонери, опитували свідків інциденту. Частина людей відмовилися надавати коментарі, аби не афішувати свої дані. Тим часом медики госпіталізували Олександра Шамоту, який поскаржився на слабкість та головний біль.

"Мамая треба везти на огляд у наркодиспансер, бо є підозра, що він під дією наркотичних препаратів. Адекватна людина на інших наїжджати не буде. І взагалі, яке він мав право сідати за кермо не маючи при собі водійських документів", - заявив Каплін.

"Хотів поїхати звідси, бо була пряма загроза моєму життю. Злякався і був у стані афекту. Навіть не розумів, що можу когось збити. Шамота сам кинувся мені на капот. Бачили, що він там витворяв?", - заявив Олександр Мамай.

За кілька хвилин мера забрали на огляд в наркодиспансер. На місці події почали працювати криміналісти.

Зараз ви читаєте новину «"Блокуймо двері! Не дамо гаду від нас втекти" - як у Полтаві пікетували міськраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути