вівторок, 20 вересня 2016 12:54

Аукціони Держгеокадастру в Харківській області перетворили на сімейний бізнес

Голова Держгеокадастру в Харківській області Євген Оберемок через підконтрольні фірми проводить земельні аукціони в регіоні. Одна з компаній належить батькові голови держпідприємства. Про це пише NewsRoom.

Анатолій Іванович Оберемок, батько голови Держгеокадастру, є одним із співвласників фірми ТОВ "Харківський інститут земельного кадастру", його внесок у статутний фонд становить третю частину від загального фонду фірми 10 тис. грн.

За відкритою інформацією з Єдиного держреєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, ця фірма зареєстрована 16 травня 2016 року. Основним видом діяльності є "діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах". Через 2 місяці після реєстрації (наприкінці липня 2016-го) фірма провела в Первомайському районі земельні торги, замовником яких є Головне управління Держгеокадастру в Харківській області.

 
 

Раніше земельні аукціони в Харківській області проводили державні структури – ДП "Харківський інститут землеустрою", що перебуває під управлінням Держгеокадастру, а також обласне комунальне підприємство "Облземпроект".

Крім того, Анатолій Оберемок є єдиним власником фірми "ЗІК" з аналогічним видом діяльності. Раніше фірмою керував сам голова Держгеокадастру Євген Оберемок, а також Євген Стороженко. Фірма "ЗІК" добре відома у Харкові серед тих, хто хоче отримати землю. Оскільки документи з проведення землевпоряджувальних робіт від інших підрядників управління Держгеокадастру не розглядає.

 

Нагадаємо, голова Держгеокадастру Євген Оберемок керує даною структурою з серпня 2014 року. Але він залишав посаду восени 2015-го і з липня 2016-го знову очолив управління. Оберемок стверджує, що в цей період він працював при управлінні на громадських засадах. Проте джерела NewsRoom пов'язують подібний раптовий відхід з посади з корупційним скандалом. У липні минулого року в СБУ повідомили, що одного з керівників регіонального відділення Держземагентства спіймали на великому хабарі.

Зараз ви читаєте новину «Аукціони Держгеокадастру в Харківській області перетворили на сімейний бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути