понеділок, 28 липня 2014 15:31

Американські експерти перевірили вінницьку криміналістичну службу
3

Фото: Анна Бова

28 липня до Вінниці приїхали міжнародні експерти із Америки, Молдавії та Вірменії. Їхнє завдання - оцінити роботу працівників експертно-криміналістичного центру та поділитися досвідом.

"Наш криміналістичний центр працює не лише на Вінницьку, а й на Хмельницьку, Житомирську, Чернівецьку області. Часом надходять замовлення на проведення ДНК-експертизі зі Львова, Одеси, Закарпаття. Всі сектори працюють на єдиний результат, і можна сказати, що 50 відсотків усіх злочинів розкрито саме завдяки роботі експертів", - розповів начальник експертної служби у Вінницькій області Микола Лайтер.

Вінницькі експерти провели екскурсію по секторах. Показали роботу балістів, вибухотехніків, працівників компютерно-технічної, почеркової та молекулярної експертизи. Представник департаменту юстиції США Террі Мілс сказав, що бував у багатьох країнах, і може з точністю сказати, що у Вінниці - один з найкращих центрів по Україні.

"Мені подобається український народ - добрі, дружелюбні люди, з якими приємно працювати. Вінницький експертний центр - один із самих підготовлених та продвинутих у системі якості досліджень. Ми допомагаємо, якщо бачимо, що є потреба у обладнанні та матеріалах. Але зауважу, що і в США, і в Україні, експерти - криміналісти готові служити своїй країні, аби якомога більше забрати злочинців із вулиць. По світу община криміналістів дуже мала. Тому ми всі використовуємо науку однаково", - додав Террі Мілс із Вашингтона.

Експерти пробудуть у Вінниці три дні. Уже в середу, 30 липня, вирушать до Черкас.

Зараз ви читаєте новину «Американські експерти перевірили вінницьку криміналістичну службу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути