четвер, 24 квітня 2014 18:11

Заповнюваність столичних готелів зменшилася в 2,5 рази

Заповнюваність столичних готелів зменшилася в 2,5 рази
Фото: 2doma.ru

Заповнюваність готелів в центрі Києва з початку 2014 року впала в 2,5 рази - до 20%.

Такі дані містяться в огляді ринку готельної нерухомості Києва, складеному експертами консалтингової компанії Colliers International, пише УНІАН.

Рівень заповнюваності готелів в Києві з центральним розташуванням не перевищував 20% за результатами першого кварталу 2014 року, тоді як зазвичай цей показник складає не менше 50% для сезону бізнес-активності. З початку року істотно скоротилася кількість поїздок відвідувачів готелів як з-за кордону, так і всередині країни.

У середньому запитувана вартість номера в іноземній валюті за станом на кінець березня 2014 року знизилася в порівнянні з аналогічним періодом минулого року: на 10% - в готелях категорії "5 зірок", до 365 євро/номер, на 25% - в готелях категорії "4 зірки", до 133 євро/номер і на 20% - в готелях категорії "3 зірки", до 77 євро/номер. Однак через курсові коливання в гривневому еквіваленті заявлена вартість номерів зросла в межах 10-30%.

При цьому експерти відзначають, що столичні готельєри для залучення клієнтів надають значні знижки, які деколи досягають половини від заявленої вартості розміщення. Найбільші знижки надаються у готелях верхнього цінового сегмента і можуть складати більш 50% від запитуваної вартості.

Зараз ви читаєте новину «Заповнюваність столичних готелів зменшилася в 2,5 рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути