середа, 10 серпня 2011 16:08

Забудовники попередили про загрозу подорожчання іпотечних кредитів

Забудовники попередили про загрозу подорожчання іпотечних кредитів

Нинішня ситуація на світових ринках може негативно позначитися на перспективах іпотечного кредитування. Банки будуть дуже обережні у видачі кредитів і займуть вичікувальну позицію. Це, в свою чергу, призведе до подорожчання позикових коштів.

Таку думку висловив президент Української державної корпорації з виконання монтажних і спеціальних будівельних робіт "Укрмонтажспецбуд" Олексій Луганов.

"У той же час істотного коректування цін на нерухомість не станеться. Не подешевшають і послуги генпідрядних компаній, рентабельність яких і так перебуває на мінімальному рівні", - вважає він.

Коментуючи можливість впливу другої хвилі кризи на ринок промислового будівництва України, голова наглядової ради компанії "Спецбудмонтаж" Леонід Крівочупрін зазначив, що основною тенденцією на цьому ринку за такого сценарію розвитку може стати поступове зниження обсягів будівництва.

На його думку, у разі другої хвилі фінансово-економічної кризи інвестори будуть змушені заощаджувати кошти, що призведе до "згортання" проектів, початок реалізації яких співпаде з початком другої хвилі кризи, тоді як об'єкти з готовністю більше ніж на 50%, швидше за все, будуть добудовані і введені в експлуатацію.

"Замовниками будівництва промислових об'єктів в Україні також є великі західні компанії, що є виробниками різних груп товарів. Розвиваючись, вони будують власні виробничі бази, складські приміщення, адміністративні комплекси та інші види нерухомості. Криза змусить ці компанії переглянути плани з розвитку. І для багатьох фірм будівництво нових потужностей із пріоритетних завдань перейде в категорію "відкладено на невизначений термін", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Забудовники попередили про загрозу подорожчання іпотечних кредитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути