четвер, 31 липня 2014 12:54

У Лондоні продають знаменитий хмарочос Gherkin за 1,1 мільярд доларів

Найзнаменитіший хмарочос лондонського Сіті - так званий "Огірок" (Gherkin) - виставлений на продаж за мінімальну суму в 650 млн фунтів ($1,1 млрд). Про це оголошено в британській столиці.

40-поверхову будівлю висотою 180 метрів було побудовано за проектом відомого британського архітектора Нормана Фостера і введено в експлутацію в 2004 році. За формою хмарочос нагадує огірок, за що він і отримав відповідну назву.

Будова також часто називають "Мері-Екс" через його адресу - 30 Сент-Мері Екс. У 2007 році німецька компанія IVG Immobilien і британський фонд Evans Randall спільно придбали його у найбільшої компанії Swiss Re за 630 млн фунтів ($1 млрд).

В останні роки у IVG Immobilien з'явилися проблеми з виплатою боргів, у 2013 році ця компанія оголосила себе неплатоспроможною. Як оголосила призначена адміністратором компанія Deloitte, в результаті зміни курсів валют і процентних ставок обсяг боргів, гарантією яких є хмарочос, значно збільшився. У результаті в квітні поточного року було оголошено про переведення будівлі під зовнішнє управління з перспективою продажу. Тепер хмарочос виставлений на ринку адміністраторами, які сподіваються залучити мінімум 650 млн фунтів.

Агенти з нерухомості британської столиці вважають, що інтерес до придбання знаменитого хмарочоса вірогідний з боку іноземних інвесторів.

 
Зараз ви читаєте новину «У Лондоні продають знаменитий хмарочос Gherkin за 1,1 мільярд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути