четвер, 06 березня 2014 17:49

Стали відомі суми хабарів та імена головних корупціонерів будівельної галузі

Стали відомі суми хабарів та імена головних корупціонерів будівельної галузі

Конфедерація будівельників України, враховуючи понад 100 звернень про корумпованих чиновників та корупційних схемах, висловила недовіру ряду профільних держустанов і служб, а також працівникам, на яких надійшла найбільша кількість скарг, так як щорічна сума хабарів у будівельній галузі сягає 20 млрд. грн. Відповідний протокол засідання робочої групи по створенню антикорупційного комітету конфедерації затверджений більшістю голосів на засіданні ради директорів у Києві.

Згідно з документом, Конфедерація будівельників висловила недовіру наступним службам і чиновникам: Державна реєстраційна служба (вже звільнений голова Укрдержреєстру Дмитро Ворона), департамент культурної спадщини та культурних цінностей Мінкультури (Андрій Вінграновський), науково-методична рада Мінкультури з питань культурної спадщини (Віктор Вечерський).

Крім того, забудовники висловили недовіру реєстраційній службі Києва (Дмитро Волонец), Державної архітектурно-будівельної інспекції Києва (Сергій Кучер), департаменту містобудування та архітектури КМДА (Андрій Вавріш та Антон Чорний), заступникам голови КМДА (Михайло Кучук і Руслан Крамаренко).

Також висловлено недовіру всім підрозділам Держархбудінспекції та реєстраційної служби в регіонах України, всім управлінням архітектури і будівництва Києва і Севастополя.

"Згідно з попередніми підрахунками, сума хабарів у будівельній галузі тільки з об'єктів житлового будівництва склала близько 8 млрд. грн., якщо взяти та нежитлові об'єкти, сума може досягти 20 млрд. грн. в рік", - йдеться в протоколі.

Конфедерація будівельників України має намір рекомендувати Кабінету міністрів погоджувати кандидатури на посаду керівників всіх без винятку органів держконтролю будівельної галузі для недопущення призначення на посади корумпованих осіб. Раніше повідомлялося, що чиновників Укрдержреєстру притягли до відповідальності за хабарі.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі суми хабарів та імена головних корупціонерів будівельної галузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути