середа, 15 жовтня 2014 13:40

Попит на столичну нерухомість виріс у жовтні на 13%

Попит на столичну нерухомість виріс у жовтні на 13%
Фото:obozrevatel.com

У першій половині жовтня попит на вторинному ринку нерухомості в Києві трохи активізувався. Так, за даними ріелторів, в сегменті економ класу попит виріс на 12-14% в порівнянні з вереснем цього року. На 5-7% зросла і кількість пропозицій.

При цьому, порівнюючи з жовтнем минулого року, попит у цьому сегменті сьогодні на 50-70% нижче, а кількість об'єктів, виставлених на продаж, менше на чверть.

В сегменті котеджів попит збільшився на 5-6% навіть у порівнянні з жовтнем минулого року і на чверть порівняно з вереснем 2014. Це стосується в основному котеджів з невеликими площами і ділянками, які знаходяться в 30-кілометровій віддаленості від Києва. Основний попит припадає на котеджі ціною 45-90 тис. доларів. У той же час оператори ринку називають таку активність тимчасовою. Основною причиною сплеску є різке падіння довіри до банків.

Останнім часом багато українців постаралися зняти свої депозити з рахунків. Тому побоюючись тримати на руках великі суми в гривнях, багато хто намагаються вкладати їх у нерухомість, антикваріат, дорогоцінні метали.

Зараз ви читаєте новину «Попит на столичну нерухомість виріс у жовтні на 13%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути