четвер, 28 серпня 2014 15:19

Подальша девальвація гривні призведе до подорожчання нового житла

Подальша девальвація гривні призведе до подорожчання нового житла
Фото:realestate.ru

Подальша девальвація національної валюти і подальше зростання цін на паливо і будівельні матеріали може призвести до нового подорожчання житла на первинному ринку.

Про це повідомляє Уніан з посиланням на прес-службу компанії "Київміськбуд".

"Якщо гривня і далі буде падати, то само собою, що ціни зростуть, тому що подорожчає все - матеріали, комплектуючі, витрати на доставку і т.д.", - повідомили в прес-службі, додавши, що розмір зростання цін буде залежати від масштабів девальвації нацвалюти.

У компанії уточнили, що через зростання долара з 8 гривень до 13, вже суттєво зросли ціни на комплектуючі і паливо. Тому в "Київміськбуді" за останні кілька місяців були змушені підняти ціни на житло на 15-20% залежно від об'єкта.

У той же час, в будкомпанії запевняють, що якщо подальшої девальвації вдасться уникнути, то подорожчання житла також не відбудеться.

"Якщо уряд зможе утримати здешевлення національної валюти, а фінансова допомога МВФ буде спрямована дійсно на реформи і стабілізацію економіки, тоді ціна зростати не буде", - резюмували у "Київміськбуді".

Зараз ви читаєте новину «Подальша девальвація гривні призведе до подорожчання нового житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути