Ексклюзиви
понеділок, 01 грудня 2014 14:10

Неприємний запах у квартирі виводять озоном
7

У квартирах нерідко з'являються неприємні запахи. Це може бути сморід цигаркового диму, готування їжі, зіпсованих продуктів, сирості.

"Доволі специфічний запах стоїть у помешканні старих людей та у квартирах власників тварин. Його не виведеш спеціальними аерозолями та освіжувачами повітря. Смородом просякнуті всі покриття, матеріали та оздоблення квартири, - розповідає Сергій Лавринюк із компанії, яка спеціалізується на усуненні неприємних запахів. Він радить використовувати для виведення смороду технологію "сухий туман" або озон".

""Сухий туман" - це рідкий ароматний дим. Він проникає у найвужчі щілини та місця помешкання. Заповнює нейтральним запахом всі матеріали й нейтралізує неприємний запах. "Сухий туман" дієвий у випадку не надто нав'язливого смороду - цигаркового диму, запаху життєдіяльності деяких людей тощо. Зазвичай "сухий туман" використовуємо у комплексі із професійними хімічними засобами та озоном".

Для видалення більш їдкого запаху застосовують озон. Ним видаляють трупний сморід, запах поту, зіпсованої їжі та тварин.

"Озон - це екологічно безпечний газ. Під час його напускання в приміщення атоми молекул озону приєднуються до молекул кисню, окислюють їх. Таким чином відбувається не лише усунення запаху, а й повна дезінфекція. Після озонування не лишається навіть натяку на якість проблеми із повітрям. Він легко може прибрати запах сирості із підвального приміщення, сморід зіпсованої їжі та запах поту. Саме тому роздягалки й тренажерні зали часто озонують. З одного боку, усувають неприємний запах, з іншого - вбивають всі шкідливі бактерії і грибки. Навіть у деяких басейних комплексах замість хлорування води використовують озонування. Воно так само вбиває мікроби, але не шкодить очам та шкірі людей".

Найтяжче видаляти трупний запах.

"Щоб його вивести, доводиться знімати частину покриття, де лежав небіжчик. Якщо це підлога, то її демонтують й знімають шар бетону під підлогою. Цей сморід добряче туди в'їдається. Потім все приміщення озонують".

Після озонування у приміщенні лишається запах, подібний до кварцування в лікарнях.

"За кілька днів він вивітрюється. Якщо ж комусь він заважає, то ми напускаємо "сухий туман". Він маскує запах озону й наповнює приміщення своїм ароматом. Клієнт сам обирає бажаний аромат із нашого переліку".

Озонувати повітря у приміщенні радять не лише після появи неприємного запаху. Цю процедуру бажано робити раз на рік, щоб менше хворіти. Вартість озонування помешкання площею до 70 кв. м від 14 грн за кв.м.

"Мало не в кожній сім'ї люди застуджуються восени чи взимку, потім видужують. Але бактерії распіраторних хвороб продовжують жити в приміщенні. Тому варто робити профілактику озоном. Особливо це необхідно при появі в сім'ї немовля або при оренді чужої квартири".

Зараз ви читаєте новину «Неприємний запах у квартирі виводять озоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути