вівторок, 20 січня 2015 15:01

Модульні будинки на Дніпропетровщині виявилися занадто дорогими для переселенців

Модульні будинки на Дніпропетровщині виявилися занадто дорогими для переселенців

Влада озвучила вартість проживання в модульних будинках, які спеціально були зведені для переселенців з Криму та зони АТО. Нагадаємо, модульні будинки-конструктори, які були подаровані Україні Німеччиною в якості гуманітарної допомоги, з'явилися у Дніпропетровську, Кривому Розі, Дніпродзержинську, Нікополі та Павлограді. Так, в Нікополі за оплату комунальних послуг з однієї людини комунальники попросили 845 грн. 18 коп.

Про це повідомляють "Вести".

"Ми просто в шоці від озвученої суми. Сім'я з чотирьох осіб повинна буде заплатити 3380 грн в місяць. За такі гроші можна сміливо знімати квартиру в Дніпропетровську. Але переселенцям, яким важко знайти високооплачувану роботу, це просто не по силам. Наприклад, ми за кімнату в гуртожитку на вул. Свердлова в Дніпрі платимо 500 грн в місяць і все одно ледве зводимо кінці з кінцями", - говорить переселенка Марія.

У свою чергу в мерії Нікополя запевняють, що надзвичайний тариф утворився за опалення, яке буде проводитися за допомогою електроенергії.

"У цю суму входить плата за електроенергію, водопостачання, вивезення сміття та утримання охорони. Практично 90% цієї вартості складає оплата за електроенергію, так як майже всі прилади, якими будуть користуватися люди, електричні. Це бойлери, електроопалення, холодильники, телевізори, електроплити, пральні машини та ін. Зараз КП "МЖТИ" складає договір на постачання електроенергії", - розповіли в прес-службі мерії і додали, що в літній час тариф буде значно нижче, проте комунальники ще не підрахували.

У той же час у Дніпропетровській облраді поставили під сумнів розрахований нікопольськими комунальниками тариф. За словами голови облради Євгена Удода, калькуляцію, яку провели комунальники Нікополя, ще ніхто не бачив. Він підтвердив, що дійсно, вартість електричного опалення - втричі дорожче, ніж парове опалення. Однак у Дніпрі порахували, що тариф буде близько 400 грн. в місяць.

"Нам незрозуміло, навіщо вони включили до тарифу вартість охорони. Ми зараз розбираємося з складанням цієї калькуляції", - говорить чиновник і додає, що запропоновані тарифи ще мають затвердити на сесії місцевих міськрад.

Євген Удод зазначив, що в даний час в облраді шукають спонсора, який візьме на себе оплату проживання переселенців в модульних будинках. Зокрема, ведуться переговори з німцями, щоб вони частково взяли на себе можливість оплати поточних витрат по цим будинкам. Протягом двох тижнів будинку передадуть на баланс за територіями. Також ведуться переговори з представниками ООН, які координують роботу з переселенцями.

Голова Дніпропетровської облради також додав, що найбільш важливе питання - це розмір тарифу і хто буде сплачувати поточні платежі.

"Тому що якщо ми заселимо людей, а вони не розрахуються за комуналку, то рівно через місяць комунікації відключать", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Модульні будинки на Дніпропетровщині виявилися занадто дорогими для переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути