понеділок, 14 жовтня 2013 14:42

Ціна на нерухомість в Україні зросла на 14-15%

Ціна на нерухомість в Україні зросла на 14-15%

З початку нинішнього року нерухомість в Україні додала в ціні в середньому близько 14 - 15 % відсотків своєї вартості, що, на думку голови Конфедерації будівельників Льва Парцхаладзе, свідчить про зростання попиту на неї серед українців.

Ще однією тенденцією останнього часу стало збільшення попиту на об'єкти первинної нерухомості, популярність яких стала навіть вище, ніж на вторинному. У цьому відношенні свого колегу підтримує і Сергій Костецький з SV Development , який також відзначає великі темпи зростання саме серед об'єктів у новобудовах. Як виявилося, подібна тенденція викликана змінами в законодавстві країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформацію про власників нерухомості можуть зробити загальнодоступною

Як зазначалося раніше, з осені нинішнього року перед продажем об'єктів рухомого і нерухомого майна потрібно провести його оцінку, результати якої ляжуть в основу нарахування податків. При цьому правом проводити подібну операцію наділені лише спеціалізовані оцінювачі. У світлі останніх нововведень, об'єкти нерухомості , будь то квартири в Ялті або Києві як і раніше залишаються хорошим інструментом для інвестування з метою заощадження коштів, хоча розраховувати на отримання високого доходу від неї буде вже проблематично.

Зазначимо , що раніше експерти прогнозували зниження цін на вторинному ринку , насамперед , у столиці , де є достатньо пропозиції новобудов з квартирами більшої площі за порівнянною вартості , в той час як з точки зору комфорту для проживання другий варіант буде набагато вигідніше.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на нерухомість в Україні зросла на 14-15%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути