вівторок, 30 липня 2013 12:45

Через подорожчання житла на 5-10% в Україні втричі впали продажі квартир

Через подорожчання житла на 5-10% в Україні втричі впали продажі квартир
Високі ціни на квартири спостерігаються тільки у великих містах. Фото: petrenco.com

Внаслідок введення обмеження на розрахунки готівкою на ринку нерухомості України сталося сильне просідання кількості угод, замість запланованого підвищеного попиту, який прогнозували деякі експерти.

Про це повідомляють аналітики сайту приватних оголошень Slando, дослідивши пропозиції та попит на квартири і будинки в Україні.

Як показали результати дослідження, у період із травня по липень кількість угод на ринку нерухомості скоротилася в рази. Продажі квартир впали втричі, а будинків - у чотири рази. Відзначається, що крім сезонного фактору, коли влітку число продажів традиційно падає, на зменшення числа угод вплинуло також прагнення продавців заробити на ажіотажі, який, на думку деяких експертів, повинен був виникнути через введення обмежень розрахунків готівкою з 1 вересня 2013 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві почали активніше розкуповувати квартири

Вартість нерухомості порівняно з цінами, які зафіксували у травні, зросла на 5-10%. При цьому, враховуючи, що ніяких економічних передумов для зростання цін не було, то можна сказати, що подорожчання обумовлене лише бажанням "зірвати куш" під час підвищеного попиту, якого так і не відбулося.

За інформацією аналітиків, нині середня вартість квартири в Україні становить $40,3 тис. за однокімнатну, $62,5 тис. за "двушку" і $101 тис. за трикімнатну. Водночас у травні ціни були на рівні $37,1 тис. за однокімнатну, $58,8 тис. за двокімнатну і $90,6 тис. за трикімнатну. Мало того, високі ціни на квартири спостерігаються тільки у великих містах.

Зараз ви читаєте новину «Через подорожчання житла на 5-10% в Україні втричі впали продажі квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути