понеділок, 02 червня 2014 14:15

7 ідей, як "припаркувати" велосипед у квартирі (фото)
12

Зберігання велосипедів в квартирі – актуальна проблема для всіх любителів активного відпочинку. Багато людей зберігають свої велосипеди на балконах або лоджіях, тим самим забираючи вільний простір й так цих невеликих приміщень.

Пропонуємо розглянути деякі нестандартні рішення з "паркування" велосипедів вдома.

1. Кріплення за раму на стіні

Автор: velo.lviv-online
 
Автор: velo.lviv-online
 

Цей варіант зберігання велосипедів широко використовується в скандинавських країнах, де велосипед, який висить на стіні, доповнює "холодні" і аскетичні інтер'єри в скандинавському стилі. Крім того, в таких квартирах, не переобтяжених меблями і речами, велосипед стає частиною інтер'єру. Як би дивно це не звучало, але таке настінне зберігання з легкістю може перетворитися на різновид урбаністичного настінного "декору".

2. Кріплення за раму з вбудованим місцем для зберігання

Автор: velo.lviv-online
 
Автор: velo.lviv-online
 

Таке рішення напевно сподобається тим, хто любить використовувати кожний сантиметр простору з користю. Через особливості конфігурації, практично неможливо зберігати велосипед близько до стіни, саме тому "велосипедні гачки" або штанги досить довгі. Чому б не використати простір, що утворився між велосипедом і стіною функціонально? Дизайнерські знахідки: кріплення-полиці, кріплення-кошик, кріплення-підставка. У ці додаткові місця зберігання можна покласти велосипедні рукавички, замок з ключами від велосипеда, ліхтар та інші необхідні аксесуари.

3. Кріплення за колесо

Автор: velo.lviv-online
 

Вертикальне зберігання велосипеда перпендикулярно до стіни не таке універсальне, як попередній варіант. Але при цьому воно підійде для вузьких довгих приміщень, коли кріплення можна встановити на короткій стіні так, щоб велосипед висів вздовж довгої стіни (в кутку). Мінімалістичний дизайн такого кріплення не привертатиме до себе занадто багато уваги.

4. У шафі

Автор: velo.lviv-online
 
Автор: velo.lviv-online
 

Системи зберігання для велосипедів можна розмістити в просторих коридорах або на великому балконі. Перевага такого зберігання в тому, що велосипед не доведеться піднімати вертикально і немає ризику, що він впаде зі стіни, як у випадку з настінними кріпленнями. Дизайнерські шафи і стелажі з відсіком для велосипеда мають додаткові полиці для зберігання аксесуарів.

5. Під стелею

Автор: velo.lviv-online
 

Це екзотичне рішення спочатку викликає подив. Але придивившись, можна знайти безліч переваг такого зберігання під стелею – велосипед не забиратиме простір кімнати, так його можна підвісити на тривалий термін (наприклад, на зиму).

6. На стійці

Автор: velo.lviv-online
 

На відміну від вищезгаданих рішень, цей варіант кріплення підходить для сімей, в яких є кілька велосипедів, адже на стійці можна помістити два або навіть три велосипеди відразу. Безумовно, для такого зберігання і місця буде потрібно набагато більше.

7. За дверима

Автор: velo.lviv-online
 

Велосипед можна підвісити на двері за допомогою спеціальних кріплень. Краще всього використовувати ті двері, якими ви користуєтеся нечасто.

І наостанок, запам'ятайте кілька основних правил зберігання велосипедів в квартирі:

Гумові та пластмасові деталі при впливі прямого сонячного світла, значних перепадів температури втрачають еластичність, стають крихкими. Лак, яким покрита рама, тьмяніє і руйнується. А для металевих деталей небажані атмосферні опади – дощ, сніг. Тому небажано зберігати велосипеди на відкритих балконах. Для зберігання краще підійде утеплений закритий балкон, з рулонними шторами (або жалюзі) на вікнах.

Не рекомендується зберігати велосипед поряд з опалювальними приладами, інакше він буде відчувати ті самі перепади температури, що і в разі зберігання на балконі.

Зараз ви читаєте новину «7 ідей, як "припаркувати" велосипед у квартирі (фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути