пʼятниця, 12 грудня 2014 05:05

Шахраї здають чужі квартири

У киянки 28-річної Марія Конопліцки рієлтор-шахрай видурив 500 грн.

— Із друзями хочемо поїхати на новорічні свята до Львова. Ще з листопада почали шукати там квартиру, — каже жінка. — Через сайт оголошень "Сландо" знайшли 4-кімнатку в центрі. Рієлтор Артем Санін сказав, що здає за 4 тисячі за ніч. Але охочих багато, просив переказати півтори тисячі авансу. Кажу, з вами зустрінеться моя знайома, все дасть. Він пояснив, що не має часу зустрічатися. Якщо ми такі недовірливі, то перекажіть хоча б 500 гривень. Я переказала гроші і зв'язок обірвався. Шкода не скільки грошей, скільки зіпсованого відпочинку. Вільних квартир у Львові вже нема.

За такою схемою працюють псевдорієлтори в найбільших туристичних містах.

— Реєструються на сайтах, виставляють фотки чужих квартир, — каже 34-річний Андрій Паньків, колишній працівник львівського бюро нерухомості. — На свята ажіотаж на квартири, люди втрачають пильність, переказують завдатки. За день шахрай заробляє по кілька тисяч гривень. Рідко хто з ошуканих звертається в міліцію. Бо переважно це люди з інших міст, суми невеликі.

Радить бронювати помешкання через агенції нерухомості.

200 гривень коштує оренда 3-кімнатного будинку на вул. Челюскінців у Донецьку на тиждень новорічних свят. У помешканні є автономне опалення, вода, електрогенератор. Житло можна винайняти за картоплю, м'ясо й консервацію. Торік за дім правили втричі дорожче. Цьогоріч ним ніхто не цікавиться.

70  000 гривень на місяць. За стільки можна винайняти державну дачу в Кончі-Заспі, де жив колишній прем'єр-міністр Микола Азаров. Управління державного майна пропонує 60 подібних об'єктів. Заявку потрібно подати не пізніш як за два тижні до запланованої дати оренди. На короткий термін її не надають.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї здають чужі квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути