вівторок, 20 травня 2014 18:34

У санаторії "Шкло" очищують організм та повертають здоров'я
4

Санаторно-курортний лікувальний центр "Шкло" у лісопарку Розточчя в однойменному селі Яворівського району на Львівщині щороку відвідують понад 5 тис. пацієнтів. Там розташовані джерела питної слабомінералізованої води "Нафтуся — Шкло", сірководневі джерела та торфянисто-мінеральні грязеві води.

Санаторій "Шкло" розташований за 40 км від Львова, в мальовничому змішаному лісопарку площею 80 га, оточеному масивами соснових лісів. Рельєф території санаторію рівнинний, розташований долиною річки Шкло. Ліс у парку багатоярусний. Вікові сосни панують над іншими деревами. Збереглися кілька екземплярів багатовікових дубів і лип. Радують око природні озера, наповнені чистою водою. У лісопарку багато ручних білок, велика кількість різноманітних птахів. У великому вольєрі живе сім`я плямстих оленів.

Перші спогади про "Шкло" відносяться до 1456 року, про що свідчать літературні джерела XV-ХVІ століття.

"У 1576 року місцевість відвідав польський лікар Войцех Очко. Зробив перший медичний опис лікувальних властивостей тутешніх джерел. Відтоді Шкло називають місцем, де природа лікує людей, — розповідає Геннадій Романюк, головний лікар санаторно-курортного лікувального центру "Шкло". - У нашому санаторії лікують сірководневими ваннами. Механізм дії складається із суми ефектів хімічної, термічної, гідростатичної й рефлекторної дії. Завдяки цьому ванни покращують кровообіг, особливо периферійний, шкірний. Знімають стреси, знижують артеріальний тиск, підвищують опір шкіри й слизових оболонок до мікробів. Також покращують процеси обміну, знімають біль суглобів рук і ніг. Цю процедуру призначають за показаннями людям із хворобами серцево-судинної системи, радикулітом, хронічними недугами суглобів, шкіри. Хороший ефект від гінекологічних сірководневих зрошень при запаленнях жіночих статевих органів".

Вода "Нафтуся" дуже швидко всмоктується. Вона покращує функцію шлунково-кишкового тракту, прискорює водний обмін в організмі. Нею лікуються пацієнти з порушеним печінковим і нирковим кровообігом. "Нафтуся" прискорює процеси жовчеутворення, сечоутворення та виведення продуктів обміну. Зупиняє утворення сечового піска і сечових конкрементів, знімає запальні процеси в сечовивідних шляхах, больові відчуття.

У "Шкло" їдуть пацієнти після операцій на реабілітацію.

"Їх ставимо на ноги завдяки лікувальним торфяно-мінеральним грязям Великолюбінського родовища, - каже Романюк. - Вони містять сульфати заліза й алюмінію, сірководню й бітумів. Це обумовлює сильну кислу реакцію та високі лікувальні властивості. Їхня висока теплоємкість покращує внутрішній обмін у тканинах. Грязі зменшують біль, розсмоктують рубці й запалення після операцій і поранень, заживляють нагноєні рани".

У санаторії - двомісні номери з вигодами: телевізор та холодильник. Також є одномісні номери та двокімнатні номери. У просторих залах їдальні санаторію пропонують чотириразове харчування за попереднім замовленням. За призначенням лікаря — дієтичне.

Добратися до санаторію легко. Від головного залізничного вокзалу Львова

курсують автобуси маршрутом "Львів-Шкло (санаторій)".

Санаторно-курортний лікувальний центр "Шкло", www.shklo.com.ua

81051, Львівська обл., Яворівський р-н, смт Шкло, вул. Курортна, 1

Бронювання та додаткова інформація: тел. +380 (03256) 42 130, 40 073.

Зараз ви читаєте новину «У санаторії "Шкло" очищують організм та повертають здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути