вівторок, 27 січня 2015 14:34

Таеквон-до: виховання тіла і духу
1

Бойові мистецтва завжди привертали увагу підлітків: адже кожен хоче бути сильним та сміливим. Тим більше, що таеквон-до не просто розвиває фізичну силу, а й прищеплює дітям самодисципліну, виховує впевненість у собі. Наполегливі тренування проходять у атмосфері взаємної поваги, а для дурниць та поганих звичок просто не лишається часу!

Сьогодні в Україні в рамках Федерації ІТФ таеквон-до займаються близько 20 тисяч чоловік, працює до 200 сертифікованих тренерів, сотні секцій та кілька великих клубів.

Наприклад, у клубі "Спарта" займаються понад 500 чоловік, саме вихованці клубу формують 50% Національної збірної України з таеквон-до ІТФ, а також приносять до 70% призових місць на міжнародних змаганнях. Нещодавно "Спарта" стала клубним чемпіоном світу 2014.

"Не останню роль в нашому розвитку відіграє матеріально-технічна база. Завдяки фінансовій допомозі, наприклад, нашого генерального спонсора компанії "КНАУФ", у клуба є можливість проводити власні турніри, закуповувати тренувальний інвентар. Також значно зменшувати витрати батьків під час поїздок дітей на міжнародні змагання, нагороджувати подарунками і частково сплачувати відпочинок у літніх спортивних таборах провідним спортсменам", - розповідає Ігор Чехов, Прездиент і тренер СК "Спарта", Заслужений тренер України, Майстер спорту України, Суддя Міжнародної категорії.

У компанії "КНАУФ" підтримку спорту вважають дуже важливою справою – адже мова йде про здоров'я молодого покоління.

До речі, займатися таеквон-до можна з найбільш раннього віку. Тренери шуткують: як тільки дитина навчилась відрізняти праву ногу від лівої – ласкаво просимо до зали на заняття!
Насамкінець, процитуємо слова засновника таеквон-до – генерала Чой Хонг Хі. Ось як він формулює один з ідеалів цього бойового мистецтва: "Розвиваючи чесний розум та сильне тіло, ми здобуваємо впевненості у собі, щоб стояти на боці справедливості у всі часи".

 

Зараз ви читаєте новину «Таеквон-до: виховання тіла і духу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути