пʼятниця, 30 грудня 2016 15:55

Перевіряємо якість води: що необхідно знати про тестери для басейнів

Перевіряємо якість води: що необхідно знати про тестери для басейнів

Виміри хімічних показників води — важлива складова догляду за резервуаром і підтримки санітарних норм водоймища. Визначити стан і зрозуміти, яку кількість яких хімікатів буде потрібно для дезінфекції, допомагає тестування. Фахівці "Акваполіса" розкажуть про види тестерів і підкажуть, який купити тестер для води в басейні.

Тестер тестеру не рівня

Для догляду за басейном застосовуються різні тестери для води, котрі визначають рівень рН, ступінь жорсткості, кількість хлору та інших елементів у воді. Тестери використовують перед дезінфекцією, щоб правильно розрахувати кількість хімікатів, і після проведення очищення для визначення безпечності води.

Аксесуари для проведення вимірів води розділяють на три види: хімічні, електронні та фотометричні тестери.

Хімічні тестери випускаються у вигляді крапель, таблеток або індикаторних стрічок. У тест-комплект крапельного типу входять ємкості для забору проби, набори реагентів і колірна панель для порівняння результатів. У пробірку набирається вода, додається необхідний реагент і отримані результати звіряються з колірною шкалою. Для визначення якості води таблетованим тестом у пробірку з водою опускають таблетку і порівнюють колір рідини з панеллю результатів. Найпростіше використовувати тест-смужки. Їх занурюють у воду і через зазначений час за кольором паперу визначають стан води.

Електронні тестери (рН-метри та солеметри) прості у використанні. Досить занурити щуп приладу у воду, і на електронному табло з'явиться результат вимірів. Великий плюс на користь електронних приладів — оперативність, висока точність і довговічність. Єдиний недолік таких тестерів — висока вартість.

Фотометричні тестери — прилади, що об'єднують в собі реагентний і електронний методи виміру (для роботи необхідні реагенти, а результат виміру виводиться на електронне табло). Такий апарат дозволяє відразу зробити виміри за декількома показниками (жорсткість, вміст хлору, рівень рН, кислотність та інші). Фотометри відрізняються високою точністю і оперативністю вимірів і можуть застосовуватися для тестування будь-якої води, включаючи питну. Часто їх використовують для обслуговування середніх і великих за розміром басейнів.

Великий вибір різних видів аксесуарів для тестування води від надійних виробників пропонує інтернет-магазин для басейнів "Акваполіс".

Що враховувати при покупці і використанні

Щоб отримати достовірні результати тестування, слідуйте порадам експертів:

● купуйте тестери для води в спеціалізованих магазинах, оскільки якість реагентів і умови зберігання можуть відбитися на правильності результатів;

● купуючи таблетовані тестери, звертайте увагу на цілісність упаковки (вона має бути герметичною);

● звертайте увагу на термін придатності;

● чітко дотримуйтеся інструкції з проведення тесту;

● реактиви ph і chlore зберігайте в недоступному для дітей місці, оскільки вони можуть бути небезпечні для здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Перевіряємо якість води: що необхідно знати про тестери для басейнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути