пʼятниця, 26 грудня 2014 14:35

Оператор державних лотерей "М.С.Л." вимагає в суді спростування інформації про його належність росіянам
6

Оператор державних лотерей "М.С.Л." подав позов до Печерського суду м. Києва про спростування інформації, поширеної народними депутатами Степаном Барною та Віктором Романюком про належність оператора громадянам Російської Федерації та використання коштів від проведення державних лотерей на фінансування російської армії, що є вигаданою та не відповідає дійсності.

Розповсюджена депутатами інформація, на думку генерального директора оператора "М.С.Л." Андрія Урядова, "є настільки безглуздою, що ми вважали, що її немає сенсу навіть коментувати. Однак, вона умисно розповсюджується деякими особами. До останнього часу ми пов'язували їх з представниками нелегального грального бізнесу, що намагається легалізуватися останнім часом силами лоббістів у Міністерстві фінансів та в уряді та прагне у будь-який спосіб очорнити легальних операторів лотерей. Тому ми не можемо більше не реагувати на бруд, що розповсюджується з високих трибун".

Згідно інформації із сайту оператора його мажоритарними власниками є громадянин ЄС Маркос Шіапаніс, а також громадяни України.

Звинувачення у фінансуванні російської армії є ще безглуздішими, якщо зважити на те, що оператор "М.С.Л.", українське підприємство із 43 – річною історією, є найбільшим платником військового збору в державі. Тільки в 2013 році оператором перераховано державі більше 300 млн. грн. податків. У 2014 році ця сума могла б бути більшою, якби б не спроби лобістів нелегального азартного бізнесу припинити діяльність законних державних лотерей.

Як відомо, нещодавно Міністерство фінансів ініціювало повну легалізацію грального бізнесу в Україні, мотивуючи своє рішення "інтересами бюджету". При цьому, діяльність діючих операторів державних лотерей планується припинити. Ініціатива не знайшла підтримки у Верховній Раді, однак, як видно, лоббісти нелегалів не збираються заспокоюватись.

Зараз ви читаєте новину «Оператор державних лотерей "М.С.Л." вимагає в суді спростування інформації про його належність росіянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути