Ексклюзиви
понеділок, 29 липня 2013 07:15

Вкрали більше тисячі дерев

— З дозволу голови в селі Маньківка Новосанжарського району випиляли більше тисячі дерев. Народ у шоці, ніколи такого не було, — каже 56-річний Віталій Свистун, депутат Малоперещепинської сільської ради. — Коли підрахували збитки, вжахнулися: дерев понищили на понад мільйон гривень.

Маньківку оточує ліс. Офіційно там 12 жителів, решта — дачники. Спиляли 1237 дерев, найбільше акацій та кленів зі стовбуром до метра в діаметрі. Рубали вздовж доріг й у місцевих подвір'ях. Малоперещепинський голова Віталій Мазан говорить, офіційно дав дозвіл на вирубку тільки 106 дерев.

— Після того дозволу зараз у селі одні пеньки лишились, — додає Віталій Свистун. — А Мазан потім на сесії виправдовувався так, що всі депутати реготали. Казав, одне дерево падало й ще 12 за собою валило. То підприємцям нічого не оставалося, як і їх на дрова пиляти.

Сільська рада договір на вирубку уклала з підприємцем Романом Цінченком.

— Спиляли тіки свою сотню, — говорить працівник підприємця. Не називається. — І коли приїхали, на місці були пеньки. У двори людей не лізли, бо не маєм права.

Новосанжарський райвідділ міліції порушив кримінальну справу, шукає того, хто різав дерева.

— Якісь особи незаконно спилювали акації. Встановлюємо, чи знав про це сільський голова. Але бригада працювала під шумок, паралельно з людьми,  які спилювали дерева з офіційним дозволом сільради, — говорить 28-річний Роман Грішин із Полтавської обласної міліції. — Різали не в один день, і жодного свідка не було. Село, глуш, берем пилку, їдем туди, пиляєм дерева, ніхто нічого не почує та не побачить. Злочин можна порівняти з дачними крадіжками, коли люди приїжджають після зими й бачать, що їх обікрали.

Зараз ви читаєте новину «Вкрали більше тисячі дерев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути