понеділок, 17 грудня 2012 06:00

Від благодійного внеску можна відмовитися

"Робила рентген у Полтавській четвертій міській лікарні. Лікар сказав заплатити 20 гривень. Коли відмовилася, натякнув, що на рентген-апараті можна виставити будь-яку силу випромінювання. Злякалася — раптом опромінить сильніше, ніж треба. Заплатила, на чекові написано, що це благодійний внесок. Чи справді можна замінити силу випромінювання на рентгені? Чи законно примусово стягувати гроші?"

Олена Петрівна, 38 років, Полтава

— Дозу випромінювання на рентгені справді можна змінити, вона залежить від ваги хворого. Але якщо лікар неправильно виставить дозу, тільки зіпсує знімок. Апарат і на максимумі не зможе зашкодити здоров'ю, — пояснює заступник головного лікаря з поліклінічної роботи четвертої міської лікарні 55-річна Наталія Красько. — За рентген грошей не беремо. Пацієнтів записуємо в чергу, бо в рентген-відділенні персонал працює не по годинах, а за дозою опромінення, після кожного знімка її отримують усі присутні в кабінеті. Приймаємо в середньому по 15 чоловік на день, також пільговиків та у разі невідкладних випадків. Хворим тільки пропонуємо зробити добровільний внесок на розвиток лікарні, від нього можна відмовитись. Якщо без внеску лікар не хоче приймати, пацієнти повинні скаржитися головному лікарю або мені в 615-й кабінет.

Платити за рентген просять в усіх лікарнях області.

— Не маємо коштів на плівку, — говорить юрисконсульт Полтавської обласної клінічної лікарні 31-річна Вікторія Кравцова. — Беремо їх із благодійної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Від благодійного внеску можна відмовитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути