четвер, 07 жовтня 2010 17:30

У бібліотеках працює безкоштовний інтернет

30 вересня в Лохвицькій центральній районній бібліотеці відкрили інтернет-центр. Його одержали за програмою "Бібліоміст". На неї фундація американців Білла та Мелінди Ґейтс надала грант на $25 млн. Корпорація "Майкрософт" безкоштовно передала українським публічним бібліотекам програмне забезпечення приблизно на $4,4 млн. У Лохвицькій бібліотеці кажуть, тепер усі охочі зможуть безкоштовно користуватися інтернетом на шести комп'ютерах, укомплектованих веб-камерами, навушниками, сканером та принтером.

Загалом у районі відкрили чотири центри. На них витратили $19 тис. Крім шести у Лохвиці, два комп'ютери встановили у Токарях, три - у Сенчі, чотири - у місті Червонозаводському. Районна рада та адміністрація виділили з районного бюджету 26 тис. грн на ремонт приміщення і 7 тис. - на меблі, оплачуватимуть електрику й опалення. 10 бібліотекарів із Лохвицького району влітку навчалися основ комп'ютерної грамоти та роботи в інтернеті в навчальному центрі при обласній бібліотеці в Полтаві. Він також створений за рахунок грантів.

У програмі "Бібліоміст" взяли участь 24 області країни. На Полтавщині змагалися сім районів, переміг Лохвицький.

- Потрібно було написати роботу з обґрунтуванням необхідності комп'ютерного центру у своєму населеному пункті та заручитися підтримкою місцевої влади, створити умови для майбутнього центру, - каже директор Лохвицької центральної бібліотечної системи 48-річна Людмила Пономаренко. - Сільські й міські ради написали гарантійні листи з обіцянками створити умови, надати частину коштів.

Центр на другому поверсі бібліотеки в райцентрі працює щодня, крім понеділка, з 8.00 до 17.00

Зараз ви читаєте новину «У бібліотеках працює безкоштовний інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути