понеділок, 29 серпня 2011 00:30

У безалкогольний "Мохіто" додають газовану воду

У центрі Полтави, на вул. Жовтневій, почали продавати коктейль "Мохіто". Ним торгують із кав'ярні на колесах.

Біля центрального універмагу припаркована "Таврія-Пікап". Біля неї стоять п'ятеро осіб. Троє замовляють "Мохіто". Дівчина при них кладе у шейкер листя м'яти, порізаний лайм та цукор. Передавлює металевою ступкою, щоб витік сік. Додає подрібнений лід, перемішує. Висипає у склянку і заливає газованим напоєм "Лимон Лайт". Встромляє пластмасову гілочку бамбука й соломинку. Велика склянка на 400 мл коштує 10 грн, середня — 7 грн.

— Гарний напій, що за смаком, що за ціною, — говорить 30-річний Артем. — Знаю місця, де "Мохіто" менше в стакані, а продають утричі дорожче.

— "Мохіто" увів як експеримент, — розповідає 30-річний Євгеній Маслак, співвласник еспресо-мобіля. — Обрав його, бо якщо порівнювати з іншими напоями, він найкраще освіжає й тонізує. Також допомагає при похміллі, бо лайм гарно знімає симптоми. Думаю, що популярним став через те, що замість звичайної содової, наливаємо газировку. Також у класичний "Мохіто", крім цього, додають білий ром, але я проти алкоголю. Робимо безалкогольний варіант. Його можуть пити і діти. Ще хочемо продавати "Лаймонад".

"Мохіто" найбільше беруть у вихідні й спеку. Щодня його п'ють міліціонери, які патрулюють центр міста.

— Перш ніж відкрити кав'ярню, пройшли тренінг вуличного бізнесу в Нью-Йорку та Маямі, — говорить компаньйон Євгенія Юрій Плаксов, 38 років. — В Америці їздить багато машин із кавою та напоями. Вони значно більші. Мають туалети й умивальники. У Полтаві ми перші.

Зараз ви читаєте новину «У безалкогольний "Мохіто" додають газовану воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути