четвер, 15 квітня 2010 19:54

Школяра покусала зграя собак

— Щойно Валентин вийшов із дому до школи, дзвонить мені по мобілці та плаче. Говорить, мене собаки покусали, — розповідає матір 10-річного школяра Наталія Михайлова з Гадяча. — Вибігла зграя із семи собак. У нього рюкзачок, форма спортивна в пакеті. Тварини напали ззаду.

Жінка каже, Валентин намагався не відбиватися, щоб не дражнити собак.

— Він хлопчик спокійний, — розповідає. — Якби став махати пакетом, вони б його повалили. Чого напали, не знаю. Нічого з їжі з собою не мав.

Валентину собаки покусали низ стегна на правій і лівій ногах.

— Синці великі, аж чорні. Потім зграя побігла до дитсадка. Із магазину хтось бачив, як вони кусали сина, і сказали малому, щоб він ішов до лікарні. Він подзвонив додому, я прибігла та повела його до травмпункту.

— Це вже третій випадок за короткий час, — говорить лікар Сергій Єгоров. — Хлопчику обробили рани, зробили необхідні щеплення. Колотимуть 90 днів за спеціальною схемою безкоштовно.

У школу Валентин не ходив три дні. Вийти на вулицю боїться.

— Побачить собак — і очі стають по п"ять копійок, — говорить матір. — Прийдеться з ним до школи ходити або на машині возити.

Валентин навчається в Гадяцькій гімназії. Після випадку директор закладу звернувся до міської ради, аби псів знешкодили.

— Діти йдуть до школи з пиріжками, бутербродами, — каже директор гімназії Олександр Зозуля. — Пестять собак. Пси за ними до школи приходять. Їх не можна прибирати на очах дітей, але треба щось робити.

Кілька років тому місцевим мисливцям дали набої, аби вони відстріляли бродячих псів на вулицях. Серед забитих була домашня собака. Господарі зі скаргами дійшли до Верховної Ради. Тепер мисливці стріляти собак відмовляються. Райцентром вони бродять великими зграями.

Зараз ви читаєте новину «Школяра покусала зграя собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути