понеділок, 30 вересня 2013 00:45

"На 280 гривень купив хріновухи і перцовки"

Жителі області їздять купувати спирт у село Сенча Лохвицького району. Місцеві торгують чистим, міцністю 96° та розведеним. Також роблять настоянки.

— Місяць тому в мене був день народження. Однокласник порадив не купувати в магазині горілку, а в Лохвицький район з'їздити. Мол, його друг у Сенчі спирт постійно купляє, — розповідає 43-річний Павло Валентинович із райцентру Карлівка. — Дав телефон якогось діда. Дзвоню, а той не признається. Каже: нічого я не продаю. Подумав, мабуть, так перестраховується. Через день поїхав машиною. Біля одного двору баба сиділа. Спитався, де торгують. Вона точок 10 назвала. Каже, у двір заглянеш, як стоїть на подоконніку пуста пляшка — є спирт. До одних зайшов, зразу в погріб провели. Запропонували чистий спирт, медовуху, перцовку, хріновуху, вишневий лікер. На 280 гривень купив хріновухи і перцовки.

Спирт місцеві замовляють на спиртзаводах Сумської області, закуповують оптом по 20-24 грн/л. Перепродують на 4 грн дорожче.

— До Сенчі приїздять не тільки з нашої області, а й із Сумської, Харківської. Узнають через "сарафанне радіо". Хтось колись заїхав і, відать, понравилося. Років п'ять, як народ їздить, — говорить лохвичанин 35-річний Віталій. — Купую там спирт і роблю перцовку. У 3-літрову банку наливаю його 1,2 літра і доливаю води. Щіпку цукру кидаю, стручок червоного перцю. За два дні готова.

В обласній міліції кажуть, рейдів для виявлення точок продажу алкоголю в селі не проводили, бо ніхто із заявами чи анонімно не звертався.

Зараз ви читаєте новину «"На 280 гривень купив хріновухи і перцовки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути