понеділок, 28 травня 2012 06:00

Мусорник уже за 30 метрів від хати

— Над річкою зробили мусорник. Був кар'єр. Тепер туди всі довколишні села сміття звозять. Ще й фури з города приїжджають. Живемо за 15 кілометрів від Миргорода. Мусорник розповзається. Вже за 30 метрів від хати, — каже 64-річна Тетяна Савівна, прізвище не називає. Живе у селі Зубівка Миргородського району.

— Тепер стоки з мусорки просочуються в Хорол. Несе їх на Миргородський курорт. У криницях вода помінялася. Як вітер з Малих Сорочинців подме — дихнути нічим. Граків налетіло. Бомжі посходилися.

Чотири роки тому сільські депутати виділили на околиці села 2,5 га землі для побутових відходів.

— Офіційних документів на ділянку немає, — розповідає 51-річна Любов Лобурець, секретар сільської ради Зубівки. — Щоб мусор звозили із сусідніх сіл чи міста, не чули. Смітник не підтоплюється. Аналізів води у Хоролі не робили. Щоб звалище не розповзалося, наймаємо у Миргороді бульдозера, підгортаємо.

У Зубівці живуть близько 900 людей. Торік сільська рада замовила понад сотню сміттєвих контейнерів у миргородському комунальному підприємстві. Один контейнер коштує від 1,3 тис. грн. Селянам установили їх безкоштовно. За вивіз сміття платять по 5,37 грн.

У Миргородській районній санітарній станції кажуть, сміттєзвалище у Зубівці несанкціоноване.

— Смітники дозволені не менше ніж за 500 метрів від людських хат. Біля річки — заборонені, — говорить Микола Гавриленко з районної СЕС. — Селам довкола Миргорода пропонуємо укладати договори з міським спецкомунтрансом. Дають безплатно контейнери, щоб люди сортували сміття.

Зараз ви читаєте новину «Мусорник уже за 30 метрів від хати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути