Ексклюзиви
четвер, 04 грудня 2008 15:32

Капці у вигляді голови бика купують для начальників

Капці у вигляді голови бика купують для начальників

"А скільки стоє отой бичара?" — усміхаючись, запитує жінка у продавця на Центральному ринку Полтави.

— Менший 180, більший — 400. За рік туди можна стільки ж грошей наскидати, як велика родина. Ото він і окупиться, — відповідає продавець Тетяна Гуріна, 58 років. Жінка показує скарбничку зі склопластика у вигляді символу наступного року — бика. Він тримає пачки з доларовими купюрами.

У наметі Гуріної до півсотні подарунків та сувенірів із биками та коровами. Підставки для ручок і мобільних телефонів — 18–20 грн, магніти на холодильник — 8–10, скарбнички із глини та склопластика — від 9 грн.

— Склопластик міцніший за кераміку. Хоча розбитися можуть обоє, — каже Гуріна. — Зараз іще мало купують. Масово починають брати за три-п"ять днів до Нового року. Найбільше в хід ідуть скарбнички.

М"які іграшки залежно від розмірів продають по 25–55 грн.

— У мене іграшки ще й артистичні, — усміхається продавець із ринку Олександр Федорович. Вмикає корівку, вдягнуту в сукню в червоні горошини. Вона починає танцювати і співати пісню "Ты меня не понял". — Це в мене Юлька Тимошенчиха співає бичку-Януковичу. А я й не туди, шо буде рік бика. У газетах і по телевізору ж одна політика. Там про це не кажуть. А корів випадково взяв для продажу разом з іншою твар"ю.

Є в продажу велюрові маски на обличчя білого, коричневого та рожевого кольорів у вигляді коров"ячої голови. Коштують 12 грн. Іграшки-кульки на ялинку зі скла із зображенням корів та биків — 7–22. Вони розписані вручну. Солянки із двох керамічних биків — 12 грн, чашки з намальованими коровами — 8, набір глиняного посуду — 40 грн.

У точці продажу одягу і взуття на ринку є капці із зображенням корів і биків. 38-річний продавець Руслан Минайко показує великі капці за 100 грн. Зверху зображена голова бика. По боках стирчать роги.

— Такі тапки часто купують підлеглі начальникам. Звичайні вже всім проїлися. А такі масивні — прикольні. Вони й теплі і виглядають багатше, — каже продавець. — Хоч вони й китайські, та то престижна фірма "Доміно". Такі і в Америку постачають. А буває таке роблять, що тканина аж воняє.

Менші коштують 25–35 грн.

У відділі "Світ поздоровлень" ЦУМу — чималий вибір пеналів для школярів, підставки із прищіпкою для фотографій, брелоки для ключів та мобільних телефонів із символами наступного року. Із минулого залишилося багато подарунків у вигляді мишей. Їх часто колекціонують. Найбільше продають м"яких іграшок — корів і биків.

— За ними легко доглядати. Щоб попрати, кидають до пральної машини з одягом. Як добре наберуться пилу, можна попилососити, — говорить продавець-консультант відділу Тетяна Драч.

На одній із вітальних листівок зображено корову в новорічному вбранні. Біля неї напис: "Пусть в Новом году у тебя все будет просто заМЫЧАТельно".

Зараз ви читаєте новину «Капці у вигляді голови бика купують для начальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути