Ексклюзиви
понеділок, 14 листопада 2011 07:45

Хати з водою коштуватимуть удвічі дорожче

Громадські організації чотирьох сільських рад Гадяцького району братимуть участь у програмі розвитку сільських територіальних громад. У селах Великі Будища, Хитці, Сватки налагодять водопостачання, у селі Сари поміняють вікна у спортивній залі школи.

У селі Хитці вода непридатна для споживання. Для проекту з кожного двору зібрали по 200 грн. Водогін прокладуть вулицями. Підводити воду до будинків селяни повинні своїм коштом.

Спочатку люди вагалися, чи проводити воду. Погодилися, бо хати з водою коштуватимуть удвічі дорожче. Сьогодні ціна житла в селі — від 15 тис. грн.

У Великих Будищах робитимуть водогін, бо там вода забруднена нафтопродуктами. У Сватках у колодязній воді багато нітратів.

— Щоб отримати гроші, сільська громада повинна представити проект робіт і оплатити своїм коштом 5 відсотків його вартості. Половину всієї суми надає Організація об'єднаних націй, 30 відсотків — обласна влада, решту коштів — районний бюджет, — пояснює Григорій Мисюра, заступник голови Гадяцької райдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Хати з водою коштуватимуть удвічі дорожче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути