четвер, 22 липня 2010 18:04

Гральні клуби замаскували під інтернет-кафе

На місцях гральних клубів, роботу яких торік заборонила Верховна Рада, в Полтаві почали масово з"являтися інтернет-кафе. На більшості закладів немає вивісок, вікна заклеєні непрозорою плівкою. Інтернет-послуг в них не надають.

У клубі біля зупинки "Мотель" вікна заліплені зображеннями планет та галактик. Жодної інформації про години роботи, лише вивіска — "Інтернет-клуб".

Запитую, скільки коштує годину посидіти в мережі.

— У нас немає Інтернету, — говорить адміністратор та швидко йде.

У клубі дуже темно. Майже всі комп"ютери зайняті. Замість інтернет-сторінок на моніторах крутяться віртуальні барабани, як на звичайних гральних автоматах. Хлопці в клубі розповідають, ця гра називається "слоти", комп"ютери імітують так звані слот-машини.

— Такі клуби по всій Полтаві відкриті. У цього власника ще 25 точок по місту, — розповідає клієнт закладу 19-річний Максим. Прізвище називати боїться. — Половина комп"ютерів постійно зайнята, грають пацани та мужики, дідки. Мінімальна ставка 10 гривень. Деякі все програють до копійки. Я граю нечасто. Із перевірками клуби не чіпають, усе замазано — взяточки.

Максим розповідає, слоти — це гра, яка дає можливість виграти набагато більшу суму, ніж розмір ставки. Мета гри — зібрати, обертаючи барабани, виграшну комбінацію символів. Що краща комбінація, то більший виграш. Випадає потрібна комбінація дуже рідко. Між собою гравці називають слоти однорукими бандитами.

Із перевірками не чіпають, усе замазано — взяточки

У гральному закладі біля зупинки "вул. Шевченка" адміністратор закладу говорить, година Інтернету коштує 50 грн. На запитання, чому так дорого, знизує плечима. У залі світло та просторо, підлога встелена червоним килимом. У міні-барі, який замінює касу, продають алкоголь, горішки, сухарики, закуски.

В інших клубах називають таку саму ціну за годину.

— Подібні заклади не підпадають під дію закону про заборону грального бізнесу, — пояснює Юрій Сулаєв із Полтавської обласної міліції. — Нам відомо про мережу цих клубів. Але всі ігри здійснюються через Інтернет. Докази в суд надати неможливо.

В області цьогоріч закрили п"ять гральних закладів, де в азартні ігри грали через мережу, як виявила податкова міліція. Порушники сплатили 8,5 тис. грн штрафу. Комп"ютерне обладнання вилучили.

Насправді таких клубів на Полтавщині кількадесят.

Зараз ви читаєте новину «Гральні клуби замаскували під інтернет-кафе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути